Nyheter

Så ser det ut…

Nyheter Vi har fått ett läsarbidrag som börjar på detta viset: Så här såg det ut vid den enda återvinningsstationen i Skillingaryd på fredagsmiddagen.

Så här såg det ut vid den enda återvinningsstationen i Skillingaryd på fredagsmiddagen. Jag passerar nästan dagligen denna plats och det ser lika djävligt ut varje gång.
Varför är det så?
Är det skillingarydsborna som är skitfärdiga av sig?
Nej, skyll inte på invånarna. Man kan ju inte åka till återvinningsstationen flera gånger om dagen för att kolla om det är tömt. En del tröttnar på situationen och ställer av sina sopor.

Nej, det är den kommunala förvaltning som bär ansvaret som är skyldig till att det ut som det gör. Ringer man och klagar skyller de på entreprenören.
Det är att göra det för enkelt för sig…

Varför skaffade man inte en annan plats som ersättning för den återvinningsplats som fanns vid Hemköp?
Man tänker tydligen inte ett steg i förväg någon gång…

Man får väl höja kravet på entreprenören eller bryta avtalet. Hade det inte gått att göra en tillfällig station vid marknadsplatsen?

Vore intressant att veta om man över huvud taget utsett någon ny ersättningsplats. För det är väl inte meningen att det bara ska vara återvinningsstationen vid ”Svantes Undergång”.

Skärpning anbefalles för ansvariga politker/tjänstemän.

Tror att jag för talan för vad ganska många Skillingarydsbor vill säga…

Erik Sjöberg

Åtvinningstatioen fredag 27 juli 2018.

Taggar

Dela


16 reaktioner på Så ser det ut…

Det såg likadant ut redan i måndags som på fotot….

Sen har jag fotat tidigare folk som står och rotar med pinnar och andra verktyg inne i behållarna och sen ställt det dom inte vill ha utanför på marken.

Själva har vi slutat ringa om överfulla behållare då det aldrig hjälpt utan det har sett likadant ut veckor efteråt..

Och då fanns det TVÅ ställen, är inte förvånad att det är värre nu när det bara är ETT ställe…

Dessutom ligger nästan alltid allt kvar på marken även om behållarna har tömts

Tyvärr så är det någon /några från samhället som lämnar sina sopor i våran soptunna sen början av sommaren…
Vi har kollat tunnan när vi åker på morgonen och då har det varit 3 soppåsar som vanligt, men när sopbilen sen tömmer har tunnan varit knökafull…
tidsintervallet mellan vi åker till soporna hämtas är runt 20-40 minuter, så någonstans står det någon och håller koll på när vi åker för tömningen under semestern var som den varit tidigare om åren….

Så vi skulle verkligen uppskatta något system med låsbara soptunnor…

Eftersom det tydligen är svårt att komma till skott med station som Lemke upplyst berörda, skulle man kunna göra en ny bedömning om det inte skulle gå att etablera en ny station från den forna södra järnvägsövergången och söderut utmed Ljungberghsgatan. Det finns ju redan containrar på östra sidan och det finns redan de som utnyttjat den västra sidan till detta ändamål.

Hej Gerd,

Tack för din fråga!

Det är vi på FTI AB, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, som har hand om återvinningsstationerna runt om i landet. Vi äger ingen mark utan vi samråder med kommuner och markägare och blir hänvisade markytor där vi kan söka bygglov. Antalet behållare är ofta baserat på hur stadsbilden ser ut samt hur hög fyllnadsgrad det är på andra återvinningsstationer i området osv. Beroende på hur bygglovet är utformat kan det se olika ut på olika stationer kring möjlighet att förändra utformningen, antal behållare osv.

Jag tar ditt önskemål om ytterligare en behållare för plastförpackningar vidare till ansvarig driftchef.

Vänligen,

Linda

Jag skrev till FTI och fick detta svar!

Dom styrande i kommunen sorterar väl inget eller åker aldrig dit,så dom ser inte problemet.

Många är ju importerade för kommunstyret är nog inte så intresserad av att skatten stannar i kommunen.

Då det verkar vara både blinda och döva så får väl vi skillingarydsbor visa vad vi tycker i det ankommande Valet i höst

Finns det inga från kommunen som läser allt vi skriver o kan ge oss ett vettigt svar ??? Detta är sanitära problem som även kan bli mycket mer med allt glas o annat som slängs bredvid istället

har flera gånger ringt och mailat ansvariga för återvinningsstationen i skillingaryd (FTI) och felanmält att det behövs tömning och städning , det behövs fler stationer
en gång vi skulle slänga fick vi ta med oss hälften hem igen för det var överfullt .

Det har varit sådana problem i Värnamo också tidigare. Den nya organisationen SÅM har nyanställt tretton personer som ska hantera renhållningen. Man börjar undra vad som försiggår. Snart kommer nog prishöjningar för att finansiera detta.

Det är väldigt underligt att JK inte kan skilja på FTI:s ansvarsområde och SÅM:s som endast ansvarar för Återvinningscentralen i Vaggeryd på Krokvägen. Vadå prishöjningar? Det är ju producenterna som står för detta att förpackningarna ska omhändertas och återvinnas. Det är därför FTI finns. Läs mer på deras hemsida. Det är du som lämnar förpackingarna till dessa återvinningsstationer som redan har betalat förpackingen när du köpte varan. Att stationerna inte töms tillräckligt ofta är en sak för sig, men blanda inte ihop äpplen och päron.

Hej! Miljö & Bygg.
Fick åka till Götafors,Vaggeryd……
Kära hälsningar!
Knubben

Ersättningsplats för återvinningsanläggningen som försvann vid Soldathemmet finns angiven i den detaljplan som antogs första halvåret 2017.

Planbestämmelsen anger att ett område i kv. Gästgivaren i korsningen Artillerigatan och Infanterigatan är avsatt för en ny återvinningsanläggning .

Hur svårt skall det vara att fixa detta!

Tyvärr ser jag på Kommunens hemsida att denna detaljplan inte är tillgänglig för allmäneten längre.
Var har offentlighetsprincipen tagit vägen ??

Jag var i onsdags i kontakt med ansvarig för återvinningscentralen i Skillingaryd och krävde en snabb tömning av plats och plåt ?!

Vid dagens besök på Återvinningsanläggningen i Vaggeryd såg det tyvärr likadan ut som på bilden.

Göran Lemke C
i Miljö-och byggnämnden.

Bra skrivet Erik. Det var bara kommunens politiker och tjänstemän som inte hade förmågan att inse detta. De duktiga kommuninnevånarna som selekterar och är duktiga såg ju att det ofta var överfullt när det fanns två ställen. Dessutom fanns det avsatt plats att flytta till. Det här bygget kom ju inte till i en hast så det kan ju inte skylla på tidsbrist. Dessutom som en konsekvens av detta så ligger det drivor med skräp som blåser omkring i området runt och slänten ner mot GC vägen.

Ja alla vill vi ska sortera o det gör vi väldigt många i kommunen så det är ju ingen aha upplevelse för kommunen .tycker vi kommun bör ska känna oss stolta att vi åter vinner så bra o det ska kommunen ta vara på eller hur. Så inte det släng ut med vägar mm. Brandfara är ju en sak om flaskor slängs i naturen istället eller ställs vid sidan om bara för det alltid är fullt .skämma på er kommun ta det ansvar någon gång .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *