Nyheter

Så ska Vaggeryds nya vattenverk se ut

Så ska Vaggeryds nya vattenverk se ut

Nyheter Nu har tekniska kontoret i Vaggeryds kommun i bild berättat hur man tänker sig att det nya vattenverket ska se ut.

Just själva utseendet är av viss betydelse eftersom byggnaden kommer att utgöra en första anblick för den besökare som anländer till Vaggeryds tätort norrifrån på gamla E4.

Vattenverket som ska rena det kommunala dricksvattnet från järn och mangan kommer nämligen att anläggas i den träddunge som finns i vinkeln mellan Badplatsvägen, cykelvägen mot Byarum och gamla E4. Det beslöt tekniska utskottet i våras.

”Byggnaden kommer att vara utformad med omsorg om dess läge, den intilliggande skogen och vad byggnaden ska användas till. Tallskog kommer att behållas där det finns möjlighet. Väggarna kommer att kläs med plåt och ett sedumtak kommer att knyta an den intilliggande skogen”, heter det i inriktningsbeslutet.

Från början  talade man om en kostnad på elva miljoner och för ett år sedan om 33,5 miljoner. Nu är man uppe i 35 miljoner för projektet där arbetet kommer att pågå år 2017 och 2018. Tekniska utskottet beslutade i mars 2016 om vart byggnaden ska placeras och nu finns det alltså ett inriktningsbeslut på anläggningens utseende.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *