Nyheter

Samhällsprogrammet är populärast

Nyheter Nu har första sökningen till Fenix gjorts och politikerna i barn- och utbildningsnämnden har fått information om vilka program som sökts

Arkivbild från 2019

– Vi ser att andelen som söker till Fenix har ökat. Trenden ändrar sig något där vi ser att de praktiska programmen går nedåt, vi har en som har sökt industri men även vård- och omsorg har dalat något. Däremot ses vi att samhällsprogrammet är väldigt populärt samt att det är 16 elever som har sökt in på fordonsprogrammet som inte finns hos oss i kommunen, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Det är förstahandssökandet som är gjort och det är 6 elever som sökt bygg- och anläggning, 4 har sökt barn- och fritid, 11 elever har sökt el- och energi, 1 har sökt handel, 1 har sökt industri, 3 vård- och omsorg, 10 ekonomiprogrammet, 8 natur, 23 elever har sökt samhäll och 16 elever har sökt teknikprogrammet.

I handlingarna finns beskrivit att trots att kullen är mindre har Fenix lika många sökande som föregående år och att det är fler elever i årskurs 9 som är behöriga till sitt förstahandsval.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *