Nyheter

Samhällsprogrammet är populärast

Nyheter Förra året var de fem, nu är de 28 elever. Populäraste programmet för årets gymnasieelever på Fenix är samhällsprogrammet

Arkivfoto; 190 elever tar studenten från Fenix om tre år

Totala andelen elever som sökte till Fenix, och har börjat, minskade till 60%, jämfört med förra årets siffror då det var 64%.

– Vi önskar att 65% av eleverna i kommunens nior söker sig till vårt egna gymnasium. I år var samhällsprogrammet väldigt populärt, förra året var det fem, nu är det 28 elever som valt programmet. Det skiljer sig mycket mellan varje år, vi har ett dragspel och vi har ingen begränsning på Fenix. När det gäller vård- och omsorg har samtliga elever valt Fenix, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Totalt var det 190 elever som antogs på Fenix i augusti månad, varav fem elever kommer från annan kommun än Vaggeryd. Ökat elevantal finns i år inom industri-, samhäll- och naturprogrammet medan bygg, el- och energi samt tekniska programmet minskat något jämfört med tidigare år. Målet för nästkommande år är att 65% av niorna väljer Fenix som sin gymnasieskola.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *