Nyheter

Samlade in tusen kronor

Nyheter Det är vad kommundirektören Annika Hedvall och Kyrkoherde Klas Frisk Svensson fick in under första halvtimmen utanför Systembolaget i Skillingaryd under gårdagseftermiddagen.

Insamlingen vid torget i Skillingaryd. Från vänster; Linnea Hugosson, Klas Frisk Svensson och Annika Hedvall  [1/3]

Kyrkoherden visade swishlappen där kommunkoden står och skänker pengar görs  [2/3]

Vincent Söderkvist i mitten diskuterar kommunen med självaste kommundirektören Annika Hedvall och kyrkoherden Klas Frisk Svensson lyssnar  [3/3]

Leif Skjetne, tidigare präst i Skillingaryd, var förut den person som var kommunsamordnare under många år. Nu har internationella gruppen med bland annat Barbro Lemke i spetsen tagit över stafettpinnen och många nya giv gäller i år.

– Vi samlar in pengar till Världens barn fram till TV-galan den 5 oktober. Där finns även kommunkampen, som vi så gärna vill vara topp tio, likt förra året. Vi började insamlingen tidigt i år, vid Pangstafetten i Skillingaryd och i vallokalerna under valdagen. Vi har utökat insamlingen i år och finns även vid ungdomsgårdarna i kommunen, Tallnäs, ekumeniska rådet, Fagerhults plantskola och Åker, då vi även satsat på landsbygdsinsamling. Vi har även fått hjälp av ungdomsgrupperna i Frisksportklubben och tar hjälp av Kenneth Karlssons kontakter inom näringslivet i kommunen, säger Barbro Lemke.

Att ha kontanta pengar idag är ingen självklarhet. Men insamlingsansvarig har även möjlighet att ta emot swishanmälan, där man även anger vår kommunkod, som är 0665, så att det kommer kommunkampen tillgodo.

– Problemet idag, som vi ser det, är att bankerna inte tar emot kontanta pengar och gör de det, kostar det pengar, säger Birgit Adolfsson.

Utanför systembolaget hittar vi kyrkoherde Klas Frisk Svensson och kommundirektör Annika Hedvall som tillsammans med Linnéa Hugosson ber folk skänka pengar och/eller bara prata en stund.

– Vi har bra barnomsorgen här i Vaggeryds kommun, säger Annika Hedvall till Vincent Söderkvist då de samspråkar om kommunens framtid medan Vincent menar på att vi har bästa pulsåldern som går igenom kommunen – E4;an.

– Det är inte så svårt att få människor till att skänka en slant, vi har swish så ingen kommer egentligen undan, säger Klas och Annika och räknar snabbt ihop att de nog fått in närmare tusen kronor på en halvtimma. Om inte annat – kan de alltid nämna att jag hängt min ”Världens barn” upp och ner, menar Klas som låter det vara som det är. Alla vet ju ändå vad det står, menar kyrkoherden.

Fotnot; Text ur Tillsammans för världens barn; ”Trots det dör 15 000 barn under fem år varje dag, 124 miljoner barn går inte i grundskolan och vart sjätte barn är på flykt från krig och konflikter. Om vi inte agerar kommer 176 miljoner barn att leva i extrem fattigdom år 2030, mer än 60 miljoner barn kan bli utan grundskoleutbildning och nästan 70 miljoner barn riskerar att dö innan sin femårsdag”

Ur Världens barnfonden kan sedan organisationer söka pengar för sin hjälpverksamhet.

Taggar

2 reaktioner på Samlade in tusen kronor

Det är inte svårt eller tråkigt, sätt bara i gång! Jag stod med bössan utanför Systemet i dag igen, det är ett bra ställe på fredags-em, och fick säkert över 1000 kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *