Nyheter

Samlande: Min jakt på kor…

Nyheter Sara Mejving på redaktionen är också samlare, här berättar hon om vad hennes passion är. Vi välkomnar andra att berätta vad man samlar på.

Att samla på något gör nog alla, även om man kanske inte tänker på det. För min del var det, från slutet av 80-talet, inte så allvarligt men en del idolkort, autografer, bokmärken, okej-tidningar… Men att något ”på skoj” kan bli på allvar hade jag nog inte förväntat mig i vuxen ålder.

Eftersom min uppväxt varit bland kor, kalvar och landsbygd blev min framtida samling såklart: Kossor.

Dessa fantastiska djur. Från början var det verkligen ”på skoj” men allteftersom åren gick har det blivit mer ”ett roligt måste”. Vid uppvaktning av något slag vet mina vänner vad som gäller. Kossor. I alla former och varianter. När gudsonen Elliott var rastlös hemma hos oss för många år sedan bad vi honom räkna allt med kor på. Han räknade, räknade och räknade. Tyvärr var det fel alla gånger och den då sjuårige Elliott fick börja om från början med koräkningen…

När jag fyllde 30 år tillbringades dygnet på hotell och konferens i Ljungby, där distriktet hade årsmöte med tillhörande prisutdelningsfest på kvällen. Jag, i min enfald, tänkte att det är ingen som kom ihåg min födelsedag, men jo. Det var det. Fick under prisutdelningsceremonin bland alla motorsportsvänner mottaga ett stort paket på scenen. Öppna paketet skulle jag, tyckte Micke, som var min rallykommittékompanjon. I paketet var det en stor glad porslinsko som snällt fick ta plats vid mitt bord. När hemfärden skulle göras morgonen efter hade vi ont om plats i bilen, så kossan, som jag givetvis var väldigt rädd om, fick ta plats i mitt knä där jag satt i framsätet. Den blicken som de äldre, i bilen intill oss, fick när vi stannade vid rödljuset i Ljungby glömmer jag aldrig.

Jag har egentligen det mesta i koväg. Gardiner, badrumsmattor, allt i porslinsväg, lampor, vykort, innetofflor, tavlor, salt- och pepparkar, diskborste, kuddar, pennor, dörrmatta, hushållspapphållare, handdukar, filtar, kaffefilterhållare, krukor till växter, kylskåpsmagneter, anteckningsblock, sopkvast, tandborsthållare, sparbössor, osthyvlar, dukar, påslakan, äggkoppar, kaffekannor, kakformar, tandborsthållare…

För sju år sedan hade jag 89 kosaker omkring mig. Men det var då…

  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

• Skriv till oss
Nu släpper vi loss läsekretsen att berätta om sitt samlande. Välkommen att berätta vad du samlar på eller så gör vi en intervju med dig. Eller så kanske du har tips på någon samlare.

Skriv till oss under adress bild@skillingaryd.nu eller bild@vmo.nu.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Samlande: Min jakt på kor…

Vad söta! Jag har sådana kor på mina julgardiner plus en i porslin som har röd tomteluva nu till jul. När jag ser dina vill jag också ha fler i porslin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *