Nyheter

Samma principer ska gälla vid hyra

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden gör nu en skrivelse till kommunstyrelsen där man önskar att lokalhyran för föreningar ska vara samma oavsett från vilken förvaltning man hyr.

– Beroende på vilken föreningen det är så har hyran av lokaler varit olika. Hyr man av kommunen, oavsett från vilken förvaltning, ska det vara samma hyra till föreningen, menar Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden och gör nu en skrivelse till kommunstyrelsen med önskan om samma hyrespeng oavsett vem man hyr från.

Det har blivit en central fråga vid föreningsträffarna angående lokalsubventionerna. Det finns föreningar som hyr kommunala lokaler där fastighetsenheten är hyresvärd, i dessa lokaler tillämpas inte samma principer vid hyressättning som om förening hyr av kultur- och fritidsförvaltningen.

Föreningar som hyr av fastighetsenheten betalar vanligtvis en högre hyra än föreningar som hyr lokaler som kultur- och fritidsförvaltningen hyr ut. Resultatet har blivit att föreningar som hyr av fastighetsenheten flyttar till annan lokal av ekonomiska skäl. De lokaler som kultur- och fritidsförvaltningen hyr ut är subventionerade då de är klassade som kultur- och fritidsverksamhet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *