Nyheter

Samråd om detaljplan i Hok

Nyheter Igår kväll genomfördes ett samråd i Hok om detaljplanen inför byggandet av ny förskola

Samrådsmöte  [1/4]

Deltagarna diskuterar  [2/4]

Tina Blomster och Torbjörn Åkerblad informerar  [3/4]

Plankarta  [4/4]

Det var ett tio-tal personer som hade anammat inbjudan från Vaggeryds kommun att ge sina synpunkter på detaljplanen Hok 2:110. Området omfattar totalt sju hektar varav ytan där byggande av skolbyggnad, lekplats och parkering ska ske är på omkring 1,5 hektar.

Inom detaljplaneområdet finns flera industrier och Vida ligger i direkt anslutning till detsamma. Flera hade synpunkter på trafikflödet kring förskolan med tanke på mängden tung trafik som kommer till såväl Vida som Thor Ahlgrens varje dygn. Kommunen uppmanades att noga fundera över trafiksituationen och de svarade att de får fundera över att göra en trafikflödesmätning. Dessutom påpekades att många lastbilschaufförer använder Alstervägen, där skolan ska byggas, som ”campingplats” nattetid vilket också medför sanitära problem. Det behöver också ses över, enligt deltagarna på mötet.

Alla var överens om att förskolan behöver byggas så snart som möjligt då det pågår ett generationsskifte i villakvarteren i Hok.

Även om det går som på räls så innebär de mått och steg som ska tas inför en detaljplan att bygget knappast kommer igång innan vi skriver 2020.

Synpunkter på förslaget till detaljplan ska skickas till kommunen senast den 5 december och görs via vanligt brev eller e-post.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *