Nyheter

Samuel installerades som ny pastor

Nyheter Söndagens pastorsinstallation i Hagshults missionsförsamling samlade ett fullsatt missionshus. 

Anna Ahlström ledde pastorsinstallationen  [1/3]

Samuel Drewitz tackar för välkomstorden  [2/3]

Vivianne och Ingemar Sandahl blir serverade av Lena Haraldsson  [3/3]

Högtiden inleddes med sång av sångkören Prisa till pianospel av Martina Lundqvist och Frida Källner. Mötesledare för gudstjänsten och efterföljande samkväm var Jakob Ideskog. Pastorsinstallationen leddes av Anna Ahlström, som är född och uppväxt i Hagshult, och numera församlingskonsulent i Svenska Alliansmissionen. Hon installerade den nye pastorn, Samuel Drewitz, till tjänst i Hagshults missionsförsamling och hon talade utifrån ett bibelord där Jesus gav lärjungen Petrus ett herdeförtroende. Representanter från verksamheten medverkade med bibelord och förbön. 

I gudstjänsten berättade den nyinstallerade pastorn Samuel Drewitz om sin väg till tjänst i Hagshult. Därefter predikade han utifrån en bibeltext i Hesekiel om den gode herden och officierade vid nattvardsfirandet. 

I gudstjänsten riktades också ett varmt tack till tidigare Klevshults Alliansförsamling, som i samband med sitt upphörande, välvilligt skänkte sin altartavla tillsammans med en penninggåva till grannförsamlingen i Hagshult. 

Sedan fortsatte gemenskapen med intagandet av smörgåstårta. Välkomsttal till nye pastorn från församlingen framfördes av Jakob Ideskog och Ingemar Sandahl. Jan Folkesson representerade Klevshults pingstförsamling, Jesper Blom Tofteryds missionsförsamling och ekumeniska rådet och från Svenska Kyrkan talade Ingemar Persson och Cristina Virdung. Gillis Hjelm tackade för att medlemmarna från tidigare alliansförsamlingen i Klevshult hade blivit inbjudna till högtiden.

Till slut tackade Samuel Drewitz för alla välkomstord och de gåvor som kommit honom till del. Han avslutade samlingen med bön.

Text och foto: Hagshults missionsförsamling

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *