Nyheter

Samverkan kring Gärahov är möjlig

Nyheter Man kan samverka i en kommun med lantbruk,. Det är andemeningen i ett debattinlägg.

Det var en trevlig nyhet med förslag om bebyggelse i närheten av levande jordbruk. När man studerar kartan över vad som ska finnas i nybyggnationen så finns det med både hyreslägenheter, villor, förskola och äldreboende. Tänk så ljuvligt att som äldre landsbygdsbo kunna skaffa sig boende direktnära välkända minnen från egna jordbrukstiden.

Till LRF och Centerpartiet: Jordbruk och boende ska inte konkurrera, det ska komplettera varandra. Ni kan väl vara lite kreativa i stället för att gnälla. En kommun som innehåller/ har innehållit många småbruk med småbönder som på ålderns höst kan behöva ett anpassat boende men ändå vilja bo kvar i lantlig närhet. Tänk att få smeka en persikolen mule eller känna en sträv kalvtunga fast man har lämnat aktiva jordbrukstiden bakom sig.

Jag vill att det byggs en asfalterad gångstig fram till beteshagen så rullstolar kan ta sig fram. Jag vill ha kosafari flera gånger varje år, åskådarplatser vid fårklippning. Men gödselkärran körande bland husen kan ni gärna hitta på en annan väg för. Men det klarar säkert arkitekterna att lösa.

Flytta upp äldreboende och förskolan närmare kossornas beten. Då blir det inte så långt att ta med rollatorn bort till kohagen. Förresten hur var det med marken Gärahov 1:1 på 24 000 kvadratmeter som Sveaskog vill sälja som en hästgård häromåret. Blåser det inte doft av kossor och lantbruk åt det hållet?

Inger Strandlund

Arkivbild - Gärahov - Yggen

Taggar

Dela


1 reaktion på Samverkan kring Gärahov är möjlig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *