Nyheter

Sandahls blir entreprenör för cykelvägen

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde beslutades att anta anbudet från Sandahls Entreprenad AB för byggandet av cykelvägen mellan Skillingaryd och Tofteryd.

Upphandlingen om vem som ska anlägga cykelvägen till Tofteryd är nu klart

När anbudstiden var till ända konstaterade kommunen att inga lämpliga anbud inkommit och efter övervägande har kommunen beslutat att övergå till direktupphandling. Samtliga anbudsgivare har fått individuella redogörelse med förklaring om vilka delar av deras anbud anses vara olämpliga. I redogörelsen har det även getts möjlighet att inkomma med ett nytt anbud. 

Upphandlingen genomfördes som enstegsförfarande enligt lagen om offentlig upphandling och entreprenadformen är totalentreprenad. Det innebär samtliga arbeten, leverans och montage enligt förfrågningsunderlaget till fullt funktions- och driftfärdig anläggning. Den totala längden är 4 615 meter och ska också innefatta en passage av väg 806 samt ny bro vid passage Movadsbäcken.

Paragrafen om upphandlingen gällande cykelvägen till Tofteryd direktjusterades och Sandahls Entreprenad tog hem arbetet. 

I budgeten ser man att anbudet är 8 930 000 kronor. Avsatt budget är 9 miljoner kronor. Extra medel, 1 miljon, är begärd inför kommande kommunfullmäktige i juni månad och tekniska nämnden belastar 800 000 kronor på ett särskilt id då cykelvägen sammanfattningsvis är underfinansierad i dagsläget. 

Taggar

Dela


9 reaktioner på Sandahls blir entreprenör för cykelvägen

Stort tack till Socialdemokraterna vars motion resulterade till att denna cykelväg skapas mellan Skillingaryd och Linnerydssjön.

Tänk vad man kan åstadkomma med gemensamma idéer och tankar trots att det ibland kan ta lång tid innan de genomförs.

Åh vad kul att det äntligen blir av. Då kan våra barn och ungdomar cykla säkert på somrarna till Linneryd 🙂

Varför är folk så negativa och bortskämda? Man ska hitta fel på allt och inget är bra…Ni måste ha riktigt trista liv.

När ska kommunen rusta upp badvägen till vår fina badplats i Bondstorp som är kommunens finaste badsjö Rasjön? Som det är nu är vägen full av grenar efter skogsgallring och dessutom guppig efter att skogsmaskiner kört där. Välkomna att komma och titta.

Vad fantastiskt då har kommunen lyckats med att öka kostnaden med drygt 1,1 miljoner kronor sedan 2020.
Bra jobbat som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *