Nyheter

Sandra vann skolornas novelltävling

Nyheter Skol- och folkbiblioteken i Vaggeryds kommun har under våren haft en skrivartävling för åldern 13–18 år och vinnare blev Sandra Nguyen.

Priser  [1/6]

Sandra Nguyen vann skrivartävlingen  [2/6]

Åsa Storck ledde finalen  [3/6]

Dikter  [4/6]

Hanna Larsson föreslog en novelltävling  [5/6]

Prisutdelning  [6/6]

Åtta elever vid Fågelforsskolan, Hjortsjöskolan och Fenix lämnade in noveller och under tisdagen var det skrivarfest i biblioteket i Fenix.

Läraren Susanne Westroth vid Hjortsjöskolan berättar om det fina initiativet som en elev tog. Det var Hanna Larsson som tyckte att man skulle ha en novelltävling och så blev det också.
13-åriga Hanna berättar att hon tycker väldigt mycket om att skriva och det handlar bland annat om hästar i berättelserna.

Åsa Storck vid biblioteket i Fenix är själv barnboksförfattare och hon hade mycket positivt att säga om de noveller som de åtta deltagarna lämnade in.
– Vi är imponerade över de fina noveller vi fått in, säger Åsa som tillsammans med bland andra Maria Sandström Låstberg arrangerade finalen.

Det blev fika, lite skrivövningar plus tips och trix för skrivande. Som avslutning korades vinnaren i skrivartävlingen.

Sandra Nguyen som går i åttan vid Hjortsjöskolan tog hem förstapriset som var ett presentkort. Alla deltagare fick för övrigt pris.
Sandra säger att hon tycker väldigt mycket om att skriva och kanske kan det bli något kring skrivande i ett framtida yrkesval. Vad vet hon inte ännu.

Förutsättningarna var en eller flera noveller om vardera 450 – 6 500 ord. Det var fritt val av ämne.

Noterbart är att det bara var tjejer som hade anmält sig till tävlingen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *