Nyheter

Sång och fika på Frälsis

Nyheter På tisdagar är det många som ansluter till Frälsningsarméns  i Skillingaryd. Barngrupp och "fika på frälsis" som lockar något äldre besökare. "Idag var det fler barnvagnar än rullatorer" säger en av fikagästerna.

Lasse Kjellgren och Christer Larsson  [1/13]

Fikadamer på Frälsis  [2/13]

Ansvarig för köket idag  [3/13]

Martina Österdahl  [4/13]

Fika  [5/13]

Linus Persson  [6/13]

I kyrksalen fanns barngruppen på plats  [7/13]

Sjöng och spelade musik  [8/13]

Enbart killar med sina mammor kom idag  [9/13]

Kerstin Kjellgren lyssnade  [10/13]

Svårt att sitta still...  [11/13]

...men det gick till slut  [12/13]

Kerstin Svensson från Almesäng, spelade gitarr  [13/13]

Barngruppen med Amelie Lindberg som ledare sjunger för- och med barnen och deras mammor som idag har samlats på Frälsningarmén för veckans sångstund. Kerstin Svensson, Almesäng, spelar gitarr.

Gruppen träffas varje tisdag och spelar och sjunger. Småkillarna, som är med vid dagens tillfälle, verkar dock vara mer intresserad av att klättra än att sjunga.

Tisdagar betyder också ”fika på frälsis”, i dagens kyla har det lockat många till god gemenskap och varmt kaffe. Major Martina Österdahl läser ut bibeln och ber en bön. Bordet är uppdukat med kaffe och godsaker.

– Jag fikar här varje tisdag. Skulle jag jobba åker jag hit på rasten och träffar alla, säger Gunvi Holmvi som är en stående fikagäst på Frälsningsarmén.

Vid ”herrbordet” finner vi Lasse Kjellgren, Christer Larsson och Linus Persson.

– Lagom och kika in här efter jag har gått min morgonrunda, säger Christer Larsson som har gått niokilometersrundan tidigare på morgonen. Rundan är runt militärområdet, östra lägret, Götaström och sedan hem till Kaffegatan genom Båramoområdet.

– Jag håller vikten ändå, även om jag inte går så långt som Christer gör, säger Lasse Kjellgren och nämner även att Christer varit scout hos Lasse som genom åren lärt upp 100-tals scouter.

– Min första scout bor idag på Sörgården, säger Lasse som har varit scoutledare i 61 år.

– Jag har precis delat ut 120 kyrkoblad, men jag har mest sprungit i trapporna idag, menar Linus Persson som brukar fika på Frälsis på tisdagar.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *