Nyheter

Sång och musik i Svenska kyrkan

Nyheter Under påskhelgen är det mycket på gång i kyrkorna runt om i bygderna och det präglas av körsång och annat inom musik och sång.

Arkivbild

Det är påskdagen som är dagen med flest aktiviteter, men så är det en söndag. Den som är intresserad har en hel del att välja på eller har möjlighet att besöka flera aktiviteter. Det börjar med en påskdagsmässa på förmiddagen i Vaggeryds kyrka. Vid denna mässa blir det också körsång där Byarums kyrkokör medverkar. Att man är i Vaggeryds kyrka har ju sin förklaring i att Byarums kyrka är stängd för renovering.

Senare på påskdagen kan man välja bland olika aktiviteter. I Svenarums kyrka blir det en påskmässa där kyrkokören blir en del av programmet. Utöver det så gästas de av familjen Björn, Lillan och Selma Pallander.

I Skillingaryd blir det vad man kallar uppståndelsegudtjänst. Men också den rymmer mycket musik med medverkan av kyrkokör och barnkör.

Påsken anses av många vara den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av att Jesus led, dog och uppstod för att alla människor skulle bli förlåtna sina synder och få evigt liv. Den regel som bestämmer när påsken infaller säger att påskdagen är första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *