Nyheter

Sänk farten på Storgatan

Nyheter Ett medborgarförslag har inkommit till kommunfullmäktige som gäller trafiksituationen i Skillingaryd.

Arkivfoto från tidigare olycka vid Storgatan i Skillingaryd. Medborgarförslaget vill sänka hastigheter för att undvika olyckor.

Kommunens trafiksituation ifrågasätts med ytterligare ett medborgarförslag;

”Nyinköpt hus på Storgatan i Skillingaryd där det råder hastighetsbegränsning motsvarande 50 kilometer i timmen utanför vårt hus. Det passerar många olika fordon under dygnet, allt från mopeder, motorcyklar, personbilar, lastbilar och tungt lastade långtradare.

Ett fåtal håller sig till rådande hastighet, det vill säga 50 kilometer i timmen. Det passerar även många gångtrafikanter och cyklister, inte allt för sällan barn och unga.

Det är ett stort riskmoment och oerhört störande med trafik som passerar i alltför höga hastigheter. Bygg gärna enkla farthinder liknande de som finns utanför skolan eller säkerhetställ på annat sätt att trafiken håller sig inom satta fartgränser. ”

Medborgarförslaget remitteras till tekniska utskottet för besvarande.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Sänk farten på Storgatan

Har man ont av trafiken så bör man kanske inte välja att flytta in utmed ett samhälles mest trafikerade väg.

Tror inte heller att det är någon bra idé med farthinder eller avsmalningar. Farthinder stör trafiken mer än den gör nytta. Åk till Torup för att se ett bra exempel. Avsmalningar leder bara till att ”jag måste först”-olyckor. Fartsänkning, samt ovan nämnda exempel skulle troligtvis också leda till att många istället tar östra allégatan istället, och därmed bara förflyttar problemet.

Som Thomas säger så vore nog fartkameror ett av de bättre alternativen. Sen finns ju de kameror som bara visar din fart, och dessa har i många fall haft god effekt utan att blanda in myndigheter.

Problemet är att avsmalningar skapar nya trafikproblem .då alltför många ökar farten för att hinna först förbi avsmältningen. Fartkamera skulle hjälpa på Storgatan

Finns fler farliga gator Valdshultsvägen är en som har en avsmalning
När man ska köra ut från Rönngatan så blåser det förbi bilister i vänsterfil för att hinna före den som kommer från andra hållet
Det heller inte så kul att komma från andra hållet och få en bil rakt emot sig
Hade nog varit säkrare om avsmalningen varit före gatan in till Sörgårdsområdet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *