Nyheter

Sänk hastigheten vid förskola

Nyheter Medborgarförslaget från Vaggerydsbon om att sänka hastigheten till 30 kilometer i timman i Vaggeryd lämnades in till kommunfullmäktige.

Medborgarförslag om sänkt hastighet och övergångsställe i Vaggeryd

Vaggerydsbon vill att kommunfullmäktige ska förlänga 30-sträckan på Jönköpingsvägen samt även att göra ett övergångsställe över Jönköpingsvägen. Många föräldrar har barn både på Slättens- och Götafors skola och behöver korsa den mycket trafikerade Jönköpingsvägen. Dessutom använder Slättens förskola Källemoskogenb dagligen och behöver kunna korsa vägen på ett tryggt sätt.

Medborgarförslaget lämnades till tekniska nämnden för beredning och beslut.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Sänk hastigheten vid förskola

40 genom hela samhället och ett par fartkameror löser hela problemet
Det gillar folk och då respekteras det

Helt verkningslöst att enbart sänka hastigheten till 30 km/timmen. De flesta bilister struntar i att hålla hastigheten. Ett talande exempel på detta är Åvikens förskola.Här är det i stort sett fri hastighet trots 30 skyltar.Den hastighetsmätare som är ditsatt hade en liten effekt i början men nu fungerar den ju inte. Här fanns en vägbula innan förskolan byggdes vilket var mycket effektivt men den togs bort när skolan stod färdig. Vilken logisk tankebytta. Tjänstemännen skyllde på att vattenavrinningen inte fungerade med vägbulan. Man är nog mest rädd om sina fina bilar. Vägbulor är det enda som kan få ner hastigheten. Det är bara en tidsfråga innan någon olycka sker utanför förskolan.

Istället för sänka farten kan dom inte ändra placeringen av vägskyltarna vid förskolan?
För fatta inte varför det är 30 säg nästan 50 m ifrån skolan bara för övergångsstället men inte det sluta när man är halvvägs förbi skolan
Hur svårt är det att ha 30 hela vägen vid skolan och inte bara halvvägs

Vore bättre med 40km i timmen genom hela Vaggeryd för folk kör alldeles för fort oavsett 30 skylt eller inte.

Är det genomfart förbjuden för tung trafik fortfarande? Isf så följs det inte!
Få bort den tunga trafiken innan det händer en olycka.

Och du vet att alla lastbilar åker igenom? Dom kanske åker in mot centrum vid kiosken och då är det inte genomfart. Alla tjatar om förbjud lastbilar hut och dit men dom ska ändå ha sina grejer dom beställer samt mat. går inte riktigt ihop det tankesättet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *