Nyheter

Sänker hastigheten igen

Nyheter Trafikverket har tagit nya beslut för riksväg 30, igen… Nu blir det återigen sänkt hastighet. Men det nya beslutet ogillas av kommunstyrelsen.

Arkivfoto.

Förra året var det minst sagt hastighetsturbulens på riksväg 30. Trafikverket sänkte till 80, fast bara i en månad. Vaggeryd kommuns politiker bakom Sävsjö kommuns vädjan då om att låta det vara 90 i hastighetsbegränsning och så blev det 90 igen. 

– Nu är det dags igen. Det är enkelt att sänka hastigheten på en sträcka. Men riksväg 30 är en viktig genomfartsled både för oss kommuninvånare och industrin. Nu har Trafikverket tagit beslut på att sänka hastigheten från 90 till 80 igen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det här kom hastigt och oväntat. Vi ställer oss givetvis bakom Sävsjö kommuns skrivelse igen om att behålla 90 som hastighet, då det är väldigt mycket logistiktrafik på 30:an, menar Kenth Williamsson (S) oppositionsråd.

– Finns så mycket annat man kan göra inom trafiksäkerheten. Viltstängsel till exempel. Nu blir det sämre attraktivitet att köra riksväg 30 genom vår kommun, avslutar Gert Jonsson.

Övriga kommuner, i Kronobergs län, utmed riksvägen motsäger sig också Trafikverkets nya beslut. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Sänker hastigheten igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *