Nyheter

Sanktionsavgift för matsalen som togs i bruk

Nyheter Miljö- och byggnämnden konstaterar att Hjortsjöskolans matsal och kök tagits i bruk innan slutbeskedet lämnats.

Arkivfoto från de tillfälliga kökslokalerna vid Hjortsjöskolan

– Fastighetsenheten har byggt ut matsalen och tagit kök och matsal i bruk innan slutbeskedet utfärdats, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Sanktionsavgiften för Hjortsjöskolans matsal och kök uppgår till 14 601 kronor och avgiften hade inte tillfallit fastighetsenheten om byggnämnden lämnat ett slutbesked innan det togs i bruk.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Sanktionsavgift för matsalen som togs i bruk

Tydligen var all byggnation klar eftersom de kunde ta köket i bruk. Om fastighetsenheten inväntat byggnadsnämndens slutbesked hade 750 elever stått utan mat vid terminstarten.
Låter som att valet var mellan att ta sanktionsavgiften o eleverna fick mat eller följa byråkratin och ingen mat…
Rätt val enligt mej

Bra Gunnel, framför allt måste milj- och bygg behandla alla lika, dvs även de kommunala verksamheterna. Jag förstår frustrationen över att Fastighetsenheten gång på gång gör dessa misstag.

Miljö bygg är en myndighetsnämnd och har lagar och förordningar att följa oavsett vad SD tycker. Nån ordningen måste det vara. Men man kan tycka att kommunens egna organisationer kan sköta det bättre.

Helt otroligt är inte kommunal skola och omsorg tillsammans med Vaggeryds Kommun jag bara undrar så stort är väl ändå inte korridorerna i kommun att man för dialog. Eller har jag fel?? Inte undra på att komunen ligger minus.

Vad håller Miljö och Bygg på med egentligen ???
Är inte kostnaderna höga nog ändå i kommunen ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *