Nyheter

Säsongen slut i ishallen

Nyheter En trasig kompressor på Movalla gör att isen inte kommer att spolas igen den här säsongen. "Det har varit en märklig och besvärlig säsong", sammanfattar Kenth Williamsson.

Arkivbild från juli när isen spolades

I måndags när vaktmästarna anlände till idrottsanläggningen upptäcktes att kompressorn gått sönder och isen hade börjat släppa från plattan, vilket skulle medföra att ny is skulle behöva spolas upp. En åtgärd som skulle ta upp till en vecka innan möjlighet att använda is igen…

– Med anledning av detta kommer tyvärr all verksamhet i ishallen att avslutas med omedelbar verkan. Det är otroligt tråkigt, meddelar Sven-Erik Andersson, ordförande i hockeysektionen, till spelare och ledare via sociala medier under gårdagen.

Kenth Williamsson är ordförande i Movalla och kommenterar händelsen så här:

– Det som hände i helgen var att kompressorn stannade. Vad det berodde på vet vi inte i dagsläget. Det gjorde att isen blev för svag och vi var tvungna till att släppa den. När det gäller isen så har vi därefter haft en dialog med SIS om den ska spolas upp igen då det bara är några veckor kvar av säsongen och det tar tid innan isen är uppspolad. Det spelas heller inga matcher utan det är bara träning som är tillåten för de yngre. Allmänhetens åkning är heller inte öppna, på grund av pandemin.

Hur har issäsongen varit egentligen?

– Issäsongen som varit blev oerhört märklig. När säsongen började i höstas så var det inga restriktioner utan såväl hockeyn, som skolans verksamhet var öppen liksom allmänhetens åkning. I början av november minskade verksamheten då viruset spred sig i några hockeylag. Därefter kom den in i skolans verksamhet, vilket gjorde att bokningarna minskade ytterligare en kortare period. Efter höstlovet hade vi inte öppet för allmänhetens åkning. Under jul- och nyårshelgen hade vi stängt. När skolan började, så började hallen vara öppen för våra elever och från vecka fyra har ungdomar födda 2005 eller senare tränat fram tills nu. Några matcher har det inte spelats på ett tag och under denna period har vi haft en tät dialog med SIS och Vaggeryds kommun och dessutom medverkat vid länsgemensamma möten med andra kommuner på fritidssidan. Ett extra stort tack till SIS som vi haft en väldigt bra dialog med under en mycket besvärlig och märklig säsong, avrundar Kenth Williamsson.

Taggar

Dela


1 reaktion på Säsongen slut i ishallen

Tråkigt för alla aktiva barn som får avsluta en redan konstig säsong på detta snopna sätt. Konstigt att det inte finns något sorts larm som larmar om maskineriet stannar. Tänk om det hade hänt mitt under en vanlig säsong. Då kanske det hade varit ett okänt antal matcher och träningar som fått ställas in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *