Nyheter

Säsongsbetonat centrallager

Nyheter Vid Powers stora centrallager var frukostmötet i under morgontimmarna.

Arkivfoto

Ulrika Onselius, site manager, presenterade företaget inför en fullsatt konferenslokal på Power i Skillingaryd.

– Vi är ett norskt företag, vi har inga fysiska butiker i Sverige men finns på webben. Vi hette Expert tidigare och i maj för två år sedan blev vi Power. Målet är att vi ska växa, det vill väl alla företag, och vi har ambitionen att öppna butiker i Sverige någongång framöver. I  Norge har vi 61 egna butiker och 57 franschiseföretag, berättar Ulrika.

Centrallagret i Skillingaryd är 62 000 kvadratmeter och får leveranser från hela Europa och Kina. Årliga volymen är 350 000 kubikmeter och lagret har 53 portar för in- och utlastning.

– Just nu har vi lågsäsong och vår verksamhet är säsongsbetonad. Vi dubblar exempelvis vår verksamhet vid ”black friday”. Det lämnar 90 lastbilar här om dagen och vi har 145 heltidsanställda. Som alla andra är vi beroende av temporär bemanning på daglig basis beroende på säsong, så vi har 20 till 60 inhyrda. Vi säljer elektronik, vi har ett 10-tal egna märken inom småelektronik och vitvaror samt säljer andra kända märken. Vi har valt att lägga upp det så att vi har en transportör per land, berättar Ulrika Onselius.

Autostation på centrallagret installerades 2017. I den här stationen jobbar 53 robotar ovanför stationen som innehåller 40 000 backar, 7 plockstationer och 4 inlagringsstationer. Totalt kan 6 000 artiklar hanteras i stationen.

Efter frukostmötet gick besökarna rundvandring på centrallagret.

Ulrika Onselius är site manager på Power i Skillingaryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *