Nyheter

Satsa på bandyhall

Nyheter Bandyns vara eller icke vara, läs debattartikeln från Pelle Philip (C) här

Bandykulturen är stor i Vaggeryd och har varit så i många år. Även idag bedrivs det en omfattande verksamhet med många ungdomslag i verksamheten. Här finns också ett glädjande föräldraengagemang som supportevrerksamheten. Men hur ser framtiden ut? Klarar man av att bedriva verksamhet i regn och rusk? Nej, troligen blir det en rejäl avtrappning. Gör man sin omvärldsanalys så ser man att bandyhallar växer upp på flertal platser. Detta måste vi ta till oss i Vaggeryds kommun. En hall förlänger säsongen minst en månad på hösten och en på våren. Det ökar intresset och engagemanget hos alla involverade, spelare, ledare och föräldrar.

Kommunens skolor kommer att få stor glädje över detta, likaså bandyklubbar i angränsande kommuner.

Men var hämtar vi pengar till en sådan här stark satsning? Om vi tittar på Åby Tjureda (strax norr om Växjö) som är en stark bandyklubb, med stort medlemsengagemang. De byggde en hall för något år sedan till en kostnad av 43 miljoner plus 10 miljoner i ideellt arbete. Och det behöver inte bli dyrare i Vaggeryd, då mycket av kring faciliteter. finns redan idag.

Idag diskuteras ett nytt simhallsbygge i Vaggeryd. Siffror mellan 200–300 miljoner har nämnts. Men tro mig, det lär inte räcka. Titta på Jönköping som nu ät uppe i 1,2 miljarder i sin budgetplanering. Om Vaggeryd väljer en renovering inom befintlig byggnad då lär det sparas mycket. Det handlar om att betonggjutningarna under markytan var av undermålig kvalitet när det gjordes på 70-talets början. Det gäller att använda rätt betongteknik som ger starkhet och stabilitet. Vi har en stark ekonomidirektör inom kommunen, med hans hjälp hoppas jag att ystra politiker tar sitt förnuft till fånga. Alla måste inse att vi har två simhallar inom kommunen och det på 15 000 invånare. Det är lyx, men också bra för att lära våra barn att simma. 

Med ett klokt ekonomiskt resonemang när det gäller simhallens renovering så blir det medel över till en bandyhall. 

Pelle Philip

Taggar

Dela


12 reaktioner på Satsa på bandyhall

Bra att folk reagerar, jag vill belysa att kommunens äldsta förening Skillingaryds Skyttegille var tvungen att lämna sin lokal de hyrde av kommunen för att dem inte längre har råd med kommunens höga hyra. Nu står den och lokalen som bågskytteklubbens tom i samma byggnad. Så förvänta er inte att kommunen prioriterar föreningar som driver ungdomsverksamhet.

Huvudet på spiken igen Pelle, självklart och det behöver nog inte bli så kostsamt. Det kan nog finnas en och annan flyttbar padelhall som kan få ett hållbart ändamål i en uthållig satsning.

Det är bra att du har visioner Pelle. Men vad tror föräldrarna till ungdomarna i Vaggeryd ska tycka. Bygga bandyhall innan man har fungerande skollokaler. Nu bara moduler. Verkar som du vill väcka debatten om badhuset. Har tänkt att inte skriva något mer i den debatten. Nu gör jag det ändå. Har föreslaget för en del politiker: Köp in Strömslunds fastighet och bygg om till badhus. Då kan vi ha ett nytt badhus klart om cirka två år för runt 100 miljoner. Annars bygga nytt för cirka 200 miljoner och klart om fem år.

Satsa på konstgräs i skillingaryd. Varför ska vaggeryd ha allt? Det finns fler orter i kommunen om politikerna kan se detta!

Nej tack! Detta förslag var det sämsta förslaget jag hört på länge att vi ska skattefinansierade en bandyhall Nej du, satsa på en riktig simhall där barnen lär sig simma – det räddar liv och är en viktigt funktion!

Jag som trodde man ville hyra lokaler i vår kommun. Upphandla en bandyhall och hyr den i 10 år, och sedan slipper vi den. Låter som en plan.

Pengarna borde läggas på en konstgräsplan i Skillingaryd, väldigt många ungdomar som spelar fotboll. Nu ska alla i kommunen dela på en i Vaggeryd för att kunna träna. Uruselt!

Pelle Philip från vilken planet kommer du?

Att renovera våra simhallar och göra det halvdant är det verkligen värt att kasta ut de pengarna bara för att bandyföreningen som spelar i lägsta serien ska få en hall? Bättre vore att lägga mer pengar på ett rejält badhus mellan orterna och riva de befintliga förhistoriska byggnaderna.

Mycket bra förslag.

Som information kan jag meddela ”Ingen bandyhall” att det är inte bara ett bandylag som använder banan. Tänk om – tänk rätt.

Ingen bandyhall
Varifrån kommer du?
Varför bygga mellan orterna?
Ska alla elever bussas från skolorna då?
Bygg en i Vaggeryd och kör hit Skillingarydseleverna.
Vi lever i en tid då vi ska värna om miljön inte tvinga fler folk att resa

Varför inte tvärtom?
Jobbar väl mer än dubbelt så många i Skillingaryd som i Vaggeryd.
Bygg simhallen där den kommer flest tillgodo.
Vaggeryd är en sovstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *