Nyheter

Satsar återigen på säker övergång

Nyheter I tekniska nämndens önskan till budgetberedningen finns säkerhetssatsningen gällande gång- och cykelväg till Hjortsjöskolan i Vaggeryd. 

Övergångsstället till Hjortsjöskolan, över Jönköpingsvägen, ska bli säker

Vi har tidigare berättar om att tidigare tekniska nämnd planerade för en säker övergång över Jönköpingsvägen för eleverna vid Hjortsjöskolan. Statlig medfinansiering söktes och kommunen fick klartecken för 400 000 kronor om investeringen skulle varit klar årskiftet 2020/2021. Så blev det inte, då kommunstyrelsen skickade tillbaka ärendet till dåvarande tekniska nämnden i februari 2020. 

Vid nuvarande tekniska nämndens sammanträde tidigare i mars månad fanns säker skolväg till Hjortsjöskolan uppe igen. 

– Det handlar om säkerhet. Vi vill satsa på säker övergång för eleverna på Jönköpingsvägen i Vaggeryd, det här är viktigt, poängterar ordförande Kenth Williamsson (S). 

Övrigt när det gäller gång- och cykelvägar anser politikerna att det är ”viktigt att koppla samman vägarna med grannkommuner”. 

Tekniska nämndens prioriteringslista gällande investeringar som ska lämnas till budgetberedningen. 1. Investeringar som har förbindelse med tillstånd och myndighetskrav. 2. Investeringar med 30 procent eller mer i bidrag. 3. Reinvesteringar. 4. Nya kommunala verksamhetslokaler. 5. Exploateringar. 6. Förbättringar och sist i ordningen är attraktionshöjande. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Satsar återigen på säker övergång

Förstår inte vad kommunen håller på med. Det ändras på övergångsställen, görs smala refuger, tar bort, gör en annan variant, sedan är man tillbaka på ruta ett.
Hur svårt ska det vara, gör lämpliga övergångsställen med lägre fartbulor, ta bort alla avsmalningar och låt det sedan vara.
Det blir mer risk för kollision med alla dessa avsmalningar och borttagningar av övergångsställe. Folk vet ju inte vad som gäller när det ändras hela tiden och är det lämpligt att kasta skattepengar på detta fram och tillbaka.
Skärpning!

Varför är det ingen som lyssnar på att det behövs en säker övergång för skolbarnen som ska gå över gatan i korsningen Sturegatan/Skolgatan i Skillingaryd. Kom igen nu innan det sker en allvarlig olycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *