Nyheter

Scouthögtid på Frälsningsarmén

Nyheter Frälsningsarméns lokal var välfylld av förväntansfulla barn och vuxna, under söndagseftermiddagen. Familj, vänner och övriga besökare hade kommit för att vara med om FA-scouternas dag. En årligen återkommande högtid.

Med Scouternas och Frälsningsarméns fana i täten, tågade scouterna in i till musik av hornmusikkåren. När alla var på plats, spelades vår nationalsång och den svenska fanan bars in.

Ordförande för Skillingaryds scoutkår, Anna-Karin Johansson hälsade alla välkomna och stod sedan för ledningen. Daniel Lund tillsammans med Anna-Karin Johansson och en av scoutledarna, Ann-Sofie Geisler ansvarade sedan för den viktiga och spännande delen av högtiden när förväntansfulla scouter upptogs till Spårare, Upptäckare och Äventyrare. 

Vi fick även ta del av ett drama som scouterna övat in. Det handlade om en scout som gick vilse. Hon hade lärt sig att lägga  ut spårtecken och på så sätt kunde hennes scoutkompisar hitta henne. Ann-Sofie Geisler berättade att under året som gått har scoutgruppen bland annat varit på Psalm 23 läger i Vetlanda, besökt Kleva gruva och rest till Stockholm för att vara med på Frälsningsarméns JS Helg.

Scouterna har även tränat på spårning, tagit knivmärket och pysslat inför julmarknaden, som infaller den första advent, på Frälsningsarmén. Hon tackade också barnen som troget kommer och är med på alla upptåg och föräldrarna som valt att låta sina barn delta i scoutverksamheten.

Dagens speciellt inbjudna gäst var Daniel Lund, som är född och uppväxt i Skillingaryd. Han berättade att han själv en gång började som liten scout på Frälsningsarmén i Skillingaryd och hur mycket det betytt för honom, genom åren. Daniel har förblivit scout och fått vara med om mycket spännande och roligt. Det har blivit många läger i Sverige, men även stora Jamboreer utomlands. Det senaste var nu i somras, världens största scoutläger, i Sydkorea.

Innan det var dags för fika så avslutades högtiden med att alla tillsammans bad scoutbönen och sjöng scoutsången.

Nämnas kan, att även bland mötesbesökarna kunde man se flera uppklädda i sina scoutskjortor, så nog är det sant att: ”En gång Scout – Alltid Scout.”

Foto: Annelie Storck Sandberg

Efter fikat var det många som tog möjligheten att lyssna till Daniel när han berättade mer om sommarens händelserika världsscoutjamboree i Sydkorea. Där var han även internationell sub camp-chef, tillsammans med en koreansk kollega. En sub camp är ett så kallat underläger med ca 2000 deltagare och ledare.  [1/3]

Anna-Karin, Daniel, Ann-Sofie, Jens och Saga får representera hela den fina skaran av scouter och scoutedare som gladde oss, denna söndagseftermiddag.   [2/3]

  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *