Nyheter

Se upp för halkan!

Nyheter Det är inte bara Hjortsjön i Vaggeryd som nu har legat istäckt och spegelblank i två dagar. Även för för gator och vägar är en skarp halkvarning på sin plats.

Sandning på Bäckstigen i Skillingaryd

Stor försiktighet är verkligen påkallad. En person som hörde av sig till Skillingaryd.nu beskrev på förmiddagen underlaget som ”livsfarligt” och var mycket tacksam för att sandbilen till sist kom ut.
Liknande kommentarer fick vi från vaggerydsbor under gårdagen.

På sin hemsida beskriver kommunen vad som gäller för den kommunala  snö- och halkbekämpningen:
”Tekniska kontoret samarbetar med Svevia AB för att bevaka väderläget, samt sköta snöröjning och halkbekämpning utifrån fastställda riktlinjer…Genomfartsvägar, bussgator och centrala områden prioriteras. Därefter körs gång- och cykelvägar och sist prioriteras villaområdena. Hur snöröjning och halkbekämpning genomförs påverkas av hur mycket nederbörd som kommer, tidpunkt, temperatur och hur mycket trafik det är på vägarna…Som gångtrafikant kan du se till att ha bra skor och broddar när det behövs…För att underlätta snöröjningen undviker du att parkera bilen på gatan utan använder den egna fastigheten. Det är inte tillåtet att skotta ut snö från den egna fastigheten på gatan. Lämna företräde när arbetsfordonen snöröjer så underlättar du för dem att göra ett bra jobb. ”.

Efterlängtad sandning på Södra Järnvägsgatan i Skillingaryd.

Taggar

Dela


1 reaktion på Se upp för halkan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *