Nyheter

Seafire förvärvar Thor Ahlgren AB

Nyheter Seafire AB blir ny ägare till Thor Ahlgren AB.

Thor Ahlgren AB grundades 1918 och företaget har idag 33 anställda med huvudkontor i Skillingaryd. Thor Ahlgrens affärsidé är att med kompetens, kvalitet och ett högt kundfokus erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar av produkter och tjänster inom pressning, stansning och laserskärning av plåtkomponenter.

– Det är med stor glädje vi hälsar Seafire som nya ägare till Thor Ahlgren AB. Vi ser fram emot att utveckla rörelsen tillsammans med Seafire och vi vet att Seafire kommer bidra med resurser som möjliggör en fortsatt expansion för företaget, säger Henrik Häggström, vd på Thor Ahlgren AB. 

Köpeskillingen uppgår till maximalt 52 miljoner kronor och är fördelad med en kontantbetalning vid tillträdet om 37 miljoner kronor och en rörlig resultatbaserad tilläggsköpeskilling om 50 procent av EBIT över 5 miljoner kronor under perioden 2022-2026. Tilläggsköpekillingen kan maximalt uppgå till 15 miljoner kronor

Vid tillträdet betalades 35 miljoner kronor kontant och 2 miljoner kronor i en riktad emission av 77 700 aktier till en kurs om 25,74 kronor/aktie vilket ger en utspädning på ca 0,5 procent. Säljarna har ingått avtal om en 12 månaders lock-up period.

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar småbolag i Sverige. Bolaget grundades 2016 och fokuserar på att förvärva lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential. Seafire har efter förvärvet en portfölj med sju bolag och omsättning på över 400 miljoner kronor. 

Thor Ahlgrens får ny ägare

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *