Nyheter

Seger (M): Politik tar tid

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Lars Seger (M)

Kan du beskriva dig själv?
Är en 60 årig fembarnsfar som företräder Moderaterna i kultu-r och fritidsnämnden här i kommunen. Har bott i kommunen i runt 35 år, tanken var nog att bo här nåt år och sen flytta tillbaka till Jönköping men trivs bra så la det på hyllan. Jag tillhör de som tror att ”synpunkter” i diverse medier enbart ger resultat, tror mer på politiskt engagemang. Därför jag har valt att verka som politiker och engagerar mig för på det sättet försöker påverka det som sker.

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?
Jag önskade att fortsätta i kultur- och fritidsnämnden och är nu med i dess arbetsutskott, har suttit där i den tidigare mandatperioden och tyckte inte jag var riktigt klar med det som behövde göras helt enkelt, politik tar tid att nå förändring så gäller att vara uthållig.

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?
Det som engagerar mig mest är att utveckla vår kommuns fina föreningsliv och stödja våra föreningars barn- och ungdomsarbete och då menar jag alla föreningar, inte enbart idrottsföreningar utan vårt föreningsliv är större än så med hela skalan från sport till kultur! Kulturen ska stödjas med det de önskar med de medel vi förfogar över, tycker kultur- och fritidsnämnden har gjort ett bra jobb förra mandatperioden och hoppas det blir samma den följande.

Vad ser du fram emot under mandatperioden?
Att vara en del att utvecklingen av Vaggeryds kommun för utan ett aktivt föreningsliv står vi oss slätt, det gäller att tänka efter före när man tar besluten helt enkelt. Den stora frågan inom ”mitt” område är en ny simhall i Vaggeryd och lite självkritik ska man kunna ta med: Det skulle ha påbörjats en ny simhall redan nu men som jag tidigare skrev: Politik tar tid!

Lars Seger (M)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Seger (M): Politik tar tid

Heja Seger du är bäst
Må du vara ett föredöme för nya unga politiker.
Föreningar skola och fritid är ett måste för en levande kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *