Nyheter

Seniorer får hjälp med it

Nyheter Nyanlända ungdomar hjälpte i lördags seniorer med sina frågor kring mobiltelefon, datorer och internet.

Lisbeth Carlsson tränar lite  [1/5]

Margaretha Karlsson och Lisbeth Carlsson kom för att lär sig mer om it  [2/5]

Margaretha Karlsson, Lisbeth Carlsson, Safiullah Arab, Gabriella Barsoumo och Maxie Hochmuth fanns på plats för mer kring it  [3/5]

Safiullah Arab och Gabriella Barsoumo är duktiga på it  [4/5]

Fika hör till  [5/5]

– Jag är ännu för rädd för att betala räkningar över internet men jag surfar med hjälp av datorn, säger Lisbeth Carlsson som tillsammans med Margaretha Karlsson gästade Skillingaryds bibliotek för att lära sig mer kring IT.

– Vårt mål är att kunna svara på de frågor besökarna har, kan vi inte svara på någonting första gången man besöker oss kollar vi upp det till nästa gång. På så sätt blir IT-guiderna riktiga IT-proffs efter ett tag säger Maxie Hochmuth, ledare för IT-guiderna i Jönköpings län.

Projektet IT-guide startade med två killar i Örebro 2010 och har växt till att nu finnas i 18 kommuner runt om i Sverige och i flera kommuner i Jönköpings län. Det drivs av kommunerna i samarbete med den ideella föreningen bakom IT-guide-modellen med finansiering från länsstyrelsen. Modellen har funkat bra på andra håll och är ett smart sätt att skapa fina möten mellan människor.

IT-guiderna har medverkat vid flera tillfällen på Furugården i Vaggeryd och i april har man nu haft träffar i Skillingaryds bibliotek.

Gabriella Barsoumo och Safiullah Arab var it-guider i lördags.

Lisbeth Carlsson är 86 år och van att använda sin dator men än har hon inte vågat betal räkningar över internet. Margaretha Karlsson, 79, gör däremot det och försöker övertyga Lisbeth att det är lätt och säkert.

Maxie Hochmuth hopps på fler seniorer vid kommande träffar och även att man får fler ungdomar som vill hjälpa till att vara it-guider.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *