Nyheter

Seniorerna besökte PMC

Nyheter SPF Seniorerna Vaggeryd har genom sin studiecirkel ”Lär känna din hembygd” fortsatt att besöka olika företag i kommunen.

Nu senast var det PMC Cylinders i Vaggeryd som visade upp sin breda produktion av hydrauliska cylindrar i olika storlekar för i första hand mobila enheter, som t.ex gaffeltruckar och mobilkranar.

Peter Blomqvist, marknadschef och Rickard Svensson, kvalitetschef informerade ett tjugotal seniorer om företagets verksamhet som ursprungligen startade för nästan ett hundra år sedan. Peter redogjorde för ursprunget till dagens företag, från Vaggeryds chuckfabrik 1928 och historiken fram till dagens verksamhet. Det har varit många olika företagskonstruktioner och PMC bildades slutligen 2009 genom olika sammanslagningar.

Rickard Svensson berättade om det omfattande kvalitetsarbetet med testningar, certifieringar och även noggranna miljöarbetet. Företaget med sina 100 anställda tillhör Dacke Industrier som i sin tur ägs av investmentbolaget Nordstjernan.

Det blev en mycket intressant rundvandring i de moderna tillverkningslokalerna med CNC-maskiner och robotar och flera av seniorerna har tidigare haft sin arbetsplats i företaget och det blev en del nostalgiska tillbakablickar. 

Anders Mattsson, vars far och farfar tidigare varit ägare till företag som har sitt ursprung inom hydraultillverkningen, berättade minnen från den tid då han var anställd och företagsledare.

Nu återstår endast ett besök i studiecirkeln under detta år och det blir senare i denna månad då avslutningen går till Åkers kyrka med sina kyrkstallar.
Bild & text SPF Seniorerna

Långa cylindrar bearbetas  [1/11]

I förgrunden Göran Sonesson tidigare vd-på företaget samt Peter Blomqvist marknadschef.  [2/11]

Marknadschef Peter Blomqvist hälsade välkommen till PMC cylinders.  [3/11]

Rickard Svensson kvalitetschef.  [4/11]

Anders Mattsson berättade minnen från den tid då han var anställd och företagsledare.  [5/11]

Rolf Johansson, Anders Mattsson, Göran Sonesson och Inge Blomqvist.  [6/11]

Här sitter ena delen av besökarna...  [7/11]

...och här är andra delen.  [8/11]

Många tillverkningsmetoder beskrevs.  [9/11]

Cylindrar som skall lackeras  [10/11]

Färdiga cylindrar för leverans.  [11/11]

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *