Nyheter

Seniorerna besökte Vadstena

Nyheter Det blev en mycket intressant höstresa med buss för SPF Seniorerna i Vaggeryd då de besökte Vadstena med omgivningar och fick uppleva både kulturella och historiska sevärdheter. 

Slott, borggårdar, kloster och medeltida byggnader finns välbevarade i staden och vid kanten på Östgötaslätten reser sig Omberg och sedan Vättern i väster.

Resans första stopp var vid Alvastra klosterruin från 1100-talet och där mötte en mycket kunnig guide upp och hon följde sedan med under hela dagen och berättade initierat om de olika sevärdheterna. 

Mytomspunna Ombergs ekopark var nästa aktivitet och det är ett mycket artrikt skogsområde med bland annat gammal ekskog och naturskön bokskog. Renässansslottet i Vadstena, som uppfördes på 1500-talet, var ett givet besöksmål och där fick seniorerna en grundlig guidning i de olika våningarna. 

Efter en god lunch var det dags för ett besök i heliga Birgittas klosterkyrka från 1400-talet och därefter var det dags för hemfärd till Vaggeryd.

Reseledare för närmare femtio personer i bussen var Jörgen Bergström och Anders Mattsson som underhöll resenärerna med olika tävlingar.

Text & Foto: Spf Seniorerna

Gruppbild utanfor Vadstena kloster.  [1/10]

Ytterligare en guide har anslutit.  [2/10]

Välfyllt i bussen och trevlig stämning.  [3/10]

Thore, Lars-Erik, Susanne, Birgitta, Monica och Gunilla.  [4/10]

Vår guide Susanne Ganstrand mötte upp i Alvastra och var med oss hela dagen.  [5/10]

Dick, Elisabeth och Birgitta diskuterar modellen över Alvastra kloster.  [6/10]

I klostrets kök.  [7/10]

Intressant information på slottet.  [8/10]

Del av klosterkyrkans insida.  [9/10]

Mycket information att ta in om klostergarden.  [10/10]

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *