Nyheter

Seniorerna besökte vattenverket

Nyheter ”Lär känna din hembygd” fortsätter för SPF seniorerna i Vaggeryd som nu fick se den nya anläggningen på norr

Lennart Svensson och Lennart Andersson lyssnar på Teo  [1/5]

Åhörare  [2/5]

Björn Ekered diskuterar vatten med Teo  [3/5]

Förväntansfulla deltagare anländer till vattenverket i Vaggeryd  [4/5]

Åhörare  [5/5]

Kommunens ansvarige för vattenförsörjningen är VA-ingenjör Teo Magnusson Bejving och han önskade deltagarna välkomna vid kommunens nuvarande vattentäkt omedelbart norr om Hjortsjöbadets campingplats. Där finns ett antal brunnar som försörjer Vaggeryd, Byarum och Hok med vatten. Överföringsledning planeras även till Svenarum och Hagafors. Om det är problem vid vattenverket i Skillingaryd finns även möjlighet att pumpa vatten dit. Det konsumeras cirka 1200 kubikmeter vatten per dygn inom området och vattentornet vid södra Park och nybyggda tankar vid vattenverket innehåller cirka 1800 kubikmeter. Det är främst manganhalten som personalen håller koll på.

Teo Magnusson Bejving fortsatte informationen vid nybyggda vattenverket och det var verkligen initierad information som de nyfikna deltagarna uppskattade att ta del av. Det nybyggda vattenverket producerar vatten som livsmedel och Teo förevisade och förklarade den komplicerade processen att få fram rent dricksvatten till vaggerydsborna.

Lennart Andersson och Kjell Edqvist var ledare för samlingen och de avtackade Teo för ett mycket intressant studiebesök.

Text och foto; SPF Seniorerna Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *