Nyheter

Sensommarens bad- och campingliv

Nyheter En solig augustieftermiddag cyklade jag ner till Hjortsjöns camping och badplats i Vaggeryd för att kolla om det var någon aktivitet där. Det var väl inte fullbelagt direkt, men semestern är ju nu slut för de flesta.

Snart fyraåriga Tuva Andersson gillar strandlivet.  [1/11]

Inga och Per Andersson från Vaggeryd som gillar sol och bad bor lämpligt på Badplatsvägen.  [2/11]

Ganska öde på beachen, men desto fler på volleybollplanen.  [3/11]

Det var inte så många som doppade sig i det 20-gradiga vattnet just denna dag.  [4/11]

Hjortsjöns badplats har blivit fin med åren, men många saknar det stora hopptornet.  [5/11]

Inga och Hans-Werner Grothaus från Tyskland kom från två veckors campande i Stockholm. Nu ska de stanna i Vaggeryd fyra nätter och bland annat besöka Gränna-Visingsö.  [6/11]

Inga och Hans-Werner gillar campinglivet och tycker det är fint på Hjortsjöns camping.  [7/11]

Andreas Beermann från Emsdetten i Tyskland kom från Kiruna där han fiskat i några dagar.  [8/11]

Det var sex husvagnscampare för tillfället.  [9/11]

I campingens reception jobbar bland annat Amanda Engström.  [10/11]

Campingens reception och kiosk.  [11/11]

Campingen och badplatsen i Vaggeryd har ett fint läge på norra Torsboområdet, i slutet av Badplatsvägen. Det är lätt för turister att hitta hit, men de flesta väljer nog att bara ha det som en hållplats på väg till nästa mål.
Just denna tisdagseftermiddag fanns det sex husvagnscampare på plats, enligt Amanda Engström som jobbade i campingens reception tillsammans med Fatima Yasin.

En tysk vid namn Andreas Beermann gjorde ett stopp på Hjortsjöns camping efter nio dagars fiske i Kiruna. Han skulle redan nästa dag vidare hem till Tyskland, men passade på att lägga i plastbåten som han hade instuvad i sin minibuss (!) och ta en fisketur innan hemfärd.

Men det tyska paret Hans-Werner och Inga Grothaus hade bokat in fyra nätter på campingen och skulle sedan göra dagsturer till bland annat Husqvarna fabriksmuséum, Gränna-Visingsö och Tändsticksmuséet i Jönköping. De kom från Stockholm där de hade campat i över två veckor.

Även på badplatsen fanns det ett gäng solbadare och volleybollspelare. Vattnet uppnådde hela 20 behagliga grader och solen sken emellanåt. Jag träffade på Per och Inga Andersson som bor på närliggande Badplatsvägen som var på väg ner till badet med barnbarnet Tuva Andersson. De hämtar ibland Tuva på förskolan och passar då på att besöka badplatsen för en stunds solande och ett dopp i svalkande Hjortsjön.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *