Nyheter

Servicebyggnad får fortsatt lov

Nyheter Miljö- och byggnämnden beslutade att godkänna förlängningen av det tidsbegränsade bygglovet för servicebyggnaden vid campingen i Vaggeryd...

Arkivbild: Martina Ojala

Servicebyggnaden vid campingen har varit omdiskuterat en längre tid och det tidsbegränsade bygglovet som senast utfärdades gällde fram till 28 februari 2023. För att inte behöva riva servicebyggnaden så efterlyste nämnden att kommunstyrelsen skulle omarbeta detaljplanen så att byggnader kan få lov. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden berättar:
– Vi har tidigare efterlyst att man omarbetar detaljplanen och nu har man påbörjat. Det gjorde att vi kunde godkänna förlängningen i ett ytterligare tidsbegränsat bygglov fram till sista februari 2028. Då, om fyra år, hoppas vi att den nya uppdaterade detaljplanen är framme. Servicebyggnaden som innehåller dusch och toalett har funnits på platsen i fem år. 

Den gamla omoderna detaljplanen fastställdes både 1959 och 1968 och anger att marken är avsedd som allmän plats, park eller plantering. Området ska nu omfattas av camping ska enligt gällande översiktsplan planläggas som naturmark och där ska strandskyddet gälla. I förslaget till nya översiktsplanen framförs inga utvecklingsplaner för området. Därav har det inte funnits några skäl att förlänga det tidsbegränsade bygglovet men nu när detaljplanearbetet är i gång anses det därmed rimligt med ytterligare ett. Då byggnaden är placerad på allmän platsmark så får det anses att alla kommuninvånare är berörda av ansökan och därför har grannehörande gjorts. Ansökan annonserades i februari och några yttrande har inte inkommit till nämndens sammanträdesdatum. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Servicebyggnad får fortsatt lov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *