Nyheter

Sesol AB och grön energi etablerar sig på södra Stigamo

Nyheter Sesol AB har i dagarna tecknat avtal för nybyggnation av ett nytt huvudkontor på södra Stigamo. Med en total yta på strax över 26 000 m² kommer den framtida fastigheten vara placerad längs med väg E4. Markens säljs av Vaggeryds kommun.

Sesol & Sekraft är helhetspartners när det kommer till investeringar inom grön energi, såsom solceller, batterier, IMD och elbilsladdare. Koncernen grundades av Emil Larsson, Cristian Appelberg och Victor Salomonsson i maj 2019. Med all personal anställd i egen regi kommer det nya huvudkontoret bli en arbetsplats för samtliga avdelningar inom koncernen.

Fastigheten som namngetts till THE PARK ska i framtiden husera över 400 kontorsplatser. Den kommer även att utrustas med ett centrallager på cirka 14 500 m² som ska förse alla kontor i Sverige samt cirka 100–150 lokala solcellsmontörer och elektriker med material. Inom några år är planen att cirka 500–550 medarbetare utgår från huvudkontoret på södra Stigamo. Det kommer även att installeras både solceller och elbilsladdare på fastigheten och den kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad silver. Utöver det blir fastigheten en mötesplats där arbete förenas med aktiviteter. THE PARK kommer bland annat inhysa egen restaurang, padelbanor och en idrottshall vilket gör att huvudkontoret blir mer än bara en arbetsplats.

Det första spadtaget tas fredagen den 1 juli 2022 och tillträde beräknas kunna ske under Q2 2023. Utöver det nya huvudkontoret på södra Stigamo har Sesol & Sekraft fullservicekontor på nio andra orter i landet.

”Vi är oerhört stolta över att kunna presentera denna nyhet för främst våra medarbetare. Med det nya huvudkontoret, som andas innovation och teknik, kan vi erbjuda våra medarbetare en helt unik arbetsplats. Vi är extremt måna om vår arbetsmiljö och företagskultur och nu lyfter vi dessa till helt nya nivåer. Detta kommer att gynna samtliga kontor i Sverige, då både nyanställda och nuvarande medarbetare kommer att utbildas på vårt huvudkontor.” säger Victor Salomonsson, VD och medgrundare av Sesol AB.

Vaggeryds kommun är stolta över att välkomna Sesol till södra Stigamo – ett företag som gör skillnad och som bidrar till att göra Sverige mer fossilfritt och hållbart, säger Kenth Williamsson, oppositionsråd i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


1 reaktion på Sesol AB och grön energi etablerar sig på södra Stigamo

Vad roligt för bygden men hoppas att de nu skriver på kollektivavtal när de har blivit så pass stora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *