Nyheter

Sesol hotas av miljonböter

Nyheter Under onsdagsmorgonen skickade Arbetsmiljöverket ut ett pressmeddelande gällande att företaget Sesol kommer åläggas miljonvite om de fortsätter att utföra installationsarbeten på hög höjd utan korrekt fallskydd.

Genrebild. Foto: Sara Mejving

Myndigheten berättar att man har utfört ett 30-tal inspektioner på byggarbetsplatser där Sesol har arbetat. Man berättar om lösa stegar, skyddsutrustning som saknats eller använts på fel sätt.
– Det är allvarliga brister eftersom risken är påtaglig för att de som utför arbete på hög höjd utan nödvändigt fallskydd och utrustning kan råka riktigt illa ut. Ingen ska riskera att skadas eller i värsta fall dö av sitt arbete. Med tanke på en ökad efterfrågan på solenergi är solcellsmontering en växande bransch och vi ser samma arbetsmiljörisker vid flertalet arbetsplatser, säger Mattias Hedengren, regionchef på Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

Skillingaryd.nu har sökt i myndighetens diarium och där framkommer att Arbetsmiljöverket bara det senaste året beslutat om ett omedelbart förbud vid 15 tillfällen på olika platser runt om i Sverige Under samma tid har man beslutat om 11 sanktionsavgifter. Under det senaste året har även tio olyckor eller tillbud kopplat till företaget anmälts.


ANNONS


ANNONS


ANNONS

Nu sätter Arbetsmiljöverket ner foten mot Sesol rejält och förbjuder Sesol AB att utföra byggnads- och anläggningsarbeten med fallrisker på två meter eller mer utan korrekt fallskydd. Förbudet träder i kraft 22 april 2024 och förenas med ett vite på 2 000 000 kronor per tillfälle som Sesol AB bryter mot förbudet.

Vi har sökt Sesol för en kommentar men de har inte återkommit.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *