Nyheter

Shabani (S): Vi stärker vårt samarbete i försvarsfrågor

Nyheter I dag är det fjortonde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Första kvartalet gäller Natomedlemskap, viktigaste frågan i EU-valet, framtidens energikällor och vargrevir…   

Nexhat Shabani (S)

Världen:
Natointräde, din kommentar?
– Jag är starkt positiv till att Sverige är medlem i Nato. Detta medlemskap ökar vår nationella säkerhet och stärka vår förmåga att samarbeta med andra länder i viktiga säkerhetsfrågor. Att vi ansluta oss till Nato innebära en fördjupad solidaritet och ett starkare försvarssamarbete, vilket är avgörande för att trygga vår nations fred och stabilitet.

Europa:
Vilken/vilka frågor tycker du är viktigaste i EU-valet?
– Den viktigaste frågan för mig i EU-valet är att stärka vårt samarbete inom försvarsfrågor och bekämpningen av internationell brottslighet. Det är avgörande att vi ökar samarbetet mellan medlemsländerna för att säkerställa vår gemensamma säkerhet och hantera gränsöverskridande utmaningar effektivt. Dessutom är det viktigt att vi strävar efter att utvidga EU och inkludera länder från Balkanregionen, vilket inte bara skulle främja stabilitet och välstånd i dessa länder utan också stärka EU:s roll som en global aktör för fred och säkerhet.

Nationellt:
Vilken/vilka energikällor har Sverige om 10 år?
– Om tio år ser jag framför mig att Sverige kommer att ha en mångfald av energikällor som utgör vår energiförsörjning. Det innebär en balanserad mix av förnybara energikällor såsom sol, vind och vatten, kombinerat med kärnkraft och minskad användning av fossila bränslen. Genom att investera i hållbara energilösningar och teknologier kan vi säkerställa en stabil och miljövänlig energiframtid för vårt land.

Kommunen:
Vargreviret Mossjön har etablerat sig, vad tycker du om det?
– Det är av yttersta vikt att vi tar hänsyn till alla intressenter när vi hanterar etableringen av vargreviret Mossjön. Genom att lyssna på lokalbefolkningen och forskare kan vi arbeta mot en hållbar lösning, avrundar Nexhat Shabani (S) ledamot i kommunfullmäktige. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *