Nyheter

Signalerar om projektminus redan nu

Nyheter Ekonomichefen Jörgen Hansson föredrog budgetuppföljningen under årets första tertial. Nackhåren reste sig på Abrahamsson (C) när projektminus presenterades på två välkända projekt som inte är ännu är riktigt klara

Arkivfoto

På enkelt vis visade Jörgen Hansson de viktigaste delarna ur budgetuppföljningen. Men några påstående fick Ulf Abrahamsson (C) att snabbt gå upp i talarstolen.

– I vår uppföljning i papperna finns det 1,3 miljoner kvar vid Slättens förskola. Idag när jag tittar i boken hade vi 200 000 kronor kvar och vi ser att det inte är klart på förskolebyggnationen. Det är farligt nära gränsen. Det kan bli så att tekniska nämnden begär ytterligare medel innan det blir klart. Likadant Mejeriet. Jag signalerar redan nu att det kanske inte håller pengen riktigt, berättar Jörgen Hansson som är kommunens ekonomichef.

– Vi tappar hakan. Jörgen presenterar enkelt så att alla förstår, men det var två punkter som gjorde att mina nackhår lyftes. Två investeringsprojekt, Mejeriet och Slättens förskola. Så sent som förra veckan hade vi styrgruppsmöte angående nya boendet och vi fick ingen ekonomisk information. Slättens förskola får inte gå fel. Hur ser de ut, de frågorna måste vi ha svar på innan semester. Vi har fått indikation från ekonomiavdelningen att nu börjar det gå snett. Det är en uppmaning, säger Ulf Abrahamsson (C).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *