Nyheter

SIK-profilen startar hockeypodd

Nyheter Han har bloggat om sina tankar om HV 71 – men tyckte att det saknades en podd i ämnet. Tillsammans med Carl Andersson gjorde Jonas Ragnarsson slag i saken och startade podden ”Vita, gula, blå”.

Jonas Ragnarsson till vänster tillsammans med Carl Andersson. Foto: Privat

Ett avsnitt av podden har duon Jonas Ragnarsson och Carl Andersson släppt och nästa kommer i närtid. Drömmen framåt är att kunna publicera ett avsnitt i veckan under säsong.
– Det är visionen, om det kommer funka tidsmässigt, säger Jonas Ragnarsson.

Jonas Ragnarsson är från Vaggeryd från början och idrottar själv som innebandyspelare i Skillingaryds IK. Men han har också under några år drivit en blogg där han vädrat sina åsikter och tankar om HV 71.
– Jag har fått lite frågor om varför jag inte drar igång en podd och då har jag funderat på det. Jag tycker också att det är rätt konstigt att det inte funnits någon.

Carl Andersson har skrivit en del om HV 71 på sajten Svenska fans. Jonas Ragnarsson berättar att den 20 år yngre poddkollegan bland mycket har järnkoll på statistik.

Är det han som ska stå för det statistiska och du för åsikterna?
– Så är det. Men det finns också en annan vinkel och det är att jag är dubbelt så gammal som honom och jag kan få med de historiska bitarna från 90- och 00-talet. Carl började följa HV i mitten av 10-talet och då får man med det perspektivet också, med ett guld men också degradering. Jag tänker att det kan ge en del dynamiska diskussioner.

Varför namnet ”Vita, gula, blå”?
– Det var lite med rättigheter att man nog inte får heta något med HV. Sedan är den ramsan guldet 2017 för mig. Många kopplar den till HV.

Rent generellt, vad tror du om HV nästa säsong?
– Jag tänker att en topp tio-placering är en rimlig förväntan. Sedan vet jag att folk börjar prata om topp sex och så, men jag vet inte riktigt. Tittar man på hur det gått de senaste åren så tror jag att det är viktigt att folk är lite ödmjuka. SHL är en sjukt bra liga.

Taggar

1 reaktion på SIK-profilen startar hockeypodd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *