Nyheter

SIK:s innebandylöfte Wilma antagen till RIG

Nyheter Åtta tjejer från hela landet har antagits till riksinnebandygymnasiet i Umeå till hösten. Wilma Lundgren från Vaggeryd är en av dessa. Till hösten bryter Wilma ny mark när hon som den första spelare i SIK:s historia påbörjar utbildningen.

Foto: Lucas Ahlgren

Det började med en uttagning i november förra året där Wilma åkte till Uppsala och spelade under tre dagar. Därifrån gick hon vidare för en ny uttagning som ägde rum i Umeå i januari. Under dessa dagar var det spel, coopertest och samtal med kurator och tränare. I början av februari kom till slut samtalet: ”Du har kommit in!”

Hur kändes det när du fick det beskedet?

– Jag fick ett ganska sent svar för det drog ut på tiden så jag trodde att det var kört, men när jag fick veta att jag var antagen blev jag förstås jätteglad, berättar Wilma.

Studierna på riksidrottsgymnasiet blandas med dagliga träningar under veckan och matcher på helgerna. Årskurserna 1–3 spelar tillsammans och bildar ett lag som spelar i juniorallsvenskan och allsvenskan.

– Jag har spelat innebandy sedan jag var fem år ungefär och har hela tiden spelat i Skillingaryds IK. Nu spelar jag i damlaget, egentligen är jag för ung men har fått dispens för att få spela där. Hela den här säsongen har jag också tränat med P06 och varit med dem och spelat matcher och cuper. Min vanligaste position är center och det känner jag mig trygg i, men när jag spelar med killarna får jag oftast spela forward. Det roligaste med att spela innebandy är nog att det kan hända så mycket. Även om man ligger under i en match går det alltid att vända. Det är ju inte som i fotboll där allt tar mycket längre tid, avslutar Wilma.

Hur känns det att flytta så långt bort som till Umeå för att gå i skolan?

– Jag skulle ha flyttat oavsett. Hade jag inte kommit in i Umeå hade det blivit Varberg men jag valde RIG för att jag tror att det är den bästa möjligheten för mig att utvecklas, både som spelare och som person. Visst känns det lite läskigt men alla kommer ju dit på samma villkor och det är ju lika nytt för alla. Mina förväntningar är att det ska bli en rolig resa under tre år som jag ser väldigt mycket fram emot men också såklart att jag utvecklas så mycket som möjligt, fortsätter Wilma.

I mitten av maj är det dags för Wilma att åka till Umeå för att träffa de blivande klasskompisarna och för att prova ut kläder och annat. Innan skolstarten i augusti åker de tre årskurserna till Prag i nio dagar för att träna, spela cup och lära känna varandra bättre. Den 22 augusti drar skolan i gång och Wilma kommer att kombinera innebandyn med studier på barn- och fritidsprogrammet.

Foto: Lucas Ahlgren

Taggar

Dela


6 reaktioner på SIK:s innebandylöfte Wilma antagen till RIG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *