Nyheter

Siktar på jul med gemenskap

Nyheter I Skillingaryd planeras ett par profana samlingar på julafton där det kommer att handla om gemenskap.

Den ena arrangeras på Smedjegatan hos Mötesplatsen där det blir jullunch.
– Det blir julmat, familjespel med mera, berättar pastor Mattias Östenälv som är en av dem som går i bräschen för denna aktivitet.

Mattas är pastor i Pingstkyrkan och i grannhuset som är NTO-lokalen blir det senare under dagen också ett jultema.
– Vi har fått stöd av Lions, olika företag och privatpersoner. Dessutom upplåter IOGT-NTO lokalen kostnadsfritt, säger Linus Persson som är en av de huvudansvariga till ”Jul tillsammans”.

Han berättar att Josephine Svanberg kom med idén och flera har tyckt att detta skulle kunna bli något bra: att kunna fira jul tillsammans. Man måste inte vara ensam men känna att man vill fira julen tillsammans med andra, känna gemenskap.
– Flera kommer att hjälpa till som Bibbi Bejving och Ola Gabrielsson. Många har anmält sitt intresse, säger Linus Persson som varit engagerad även i liknande evenemang de senaste åren.

– Vårt firande är på eftermiddagen så det konkurrerar inte med pingstkyrkans lunch, Svenska kyrkans julbön eller Frälsningsarmens julhälsning på torget säger Linus.

Programmet är inte helt fastställt men det blir nog skinksmörgåsar, gröt, kaffe, ostkakor, lite lotterier och annat. Det är fortfarande två veckor till julafton och man hinner nog få fram fler aktiviteter och fler som hjälper till. Linus brukar ju vara en idéspruta och han är van att jobba i ett kök.

Linus Persson och Bibbi Bejving är ett par av dem som engagerat sig för en jul tillsammans i NTO-lokalen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *