Nyheter

Sim- och sporthallen i Vaggeryd behöver åtgärdas

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden har besökt anläggningen och konstaterat renoveringsbehov

Arkivbild

Sim- och sporthallen i Vaggeryd har haft problem med läckande vatten och en del andra bekymmer. Det har funnits en önskan från framförallt de föreningar som finns i hallen att åtgärda problemen snarast. Kultur- och fritidsnämnden har varit på plats och konstaterar att anläggningen måste ses över. Samtidigt konstaterar de att det inte kommer att kunna göras någon större renovering under innevarande mandatperiod. Orsaken är att det inte finns pengar för detta då kommunen redan har en omfattande investeringsbudget fastlagd och i den finns inte sim- och sporthallen med.

– Simhallsdelen är i sådant skick att det inte kan uteslutas att den måste stängas i förtid, säger Sverker Bernhardsson som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och tillägger att det kan orsaka problem för den simundervisning som sker i skolornas regi. Om en stängning sker kan simundervisningen tvingas flytta till Skillingaryd som då får en ökad belastning. Kultur och fritidsnämnden ska arbeta fram en beredskapsplan för simundervisningen i samarbete med barn- och utbildningsnämnden.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Sim- och sporthallen i Vaggeryd behöver åtgärdas

Varje år om du undrar. Vi besöker kommunens olika anläggningar etc regelbundet. Bygg en ny är mitt förslag för det blir inte billigare att renovera vilket en del tycks tro. Vi kanske lärt oss av misstagen kan man hoppas.

Renoveringsbehovet av Vaggeryds sporthall, och då i synnerhet badanläggningen, Har naturligtvis inte uppstått i detta nu. Kommunen borde sett om sina nuvarande anläggningar innan man började ett så osäkert projekt som ”Logpoint”. Att nu skylla på att det saknas pengar är inget annat än felprioritering.

Om vi väntar lite så vet vi vad det kostar att renovera för vi har ”tur”! Den i Norrahammar och Råslätt är likadana och samma byggherre som gjorde dem för 45 år sen och för en gång skull så kan vi ha facit INNAN vi uppfinner hjulet en tredje gång. Blir nog billigare på sikt att bygga en ny och då får man räkna in mervärde i att allt blir nytt. men ett badlandskap tror jag inte ett dyft på för det finns på närmre håll och det kostar för mycket helt enkelt.

En simhall har även den ett bäst-före-datum som förmodligen gick ut nån gång under år 2001. Så snälla istället för att klippa och klistra som våra politiker är experter på i vår kommun så hoppas vi denna gången att man kör tills det brakar och sen river man och bygger nytt och då bygga smart och för framtiden. Kanske bygga lite större och göra simhallen än mer attraktiv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *