Nyheter

Simhall över eller under ytan…

Nyheter Kan Vaggeryds simhall hålla sig över ytan? Det är en fråga med hög aktualitet hos kultur- och fritidsnämnden.

Simskolan i Vaggeryd. Arkivbild

Sedan länge har det varit problem med Vaggeryds sim- och sporthall med vattenläckor och andra strukturella problem. Det har pratats om simhallen i Vaggeryd nästan sedan den invigdes om alla de problem som har funnits genom åren. Förra året började man närma sig en akut situation där förvaltningen fick i uppdrag att planera för en akut situation  om simhallen måste stängas. Det handlade i första hand om att säkra simundervisningen och att då flytta den verksamheten till Skillingaryd, med alla de logistikfrågor som följer. Om ett sådant beslut måste fattas kan det bli aktuellt att stänga simhallen i Vaggeryd i förtid.

Enligt beslut i kommunfullmäktige har det avsatts pengar för renovering av Vaggeryds simhall med start 2022/2023. Frågan är om det håller fram till dess och frågan är om renovering är ett alternativ.

– Vi tittar på ärendet nu, säger Sverker Bernhardsson som är ordförande i nämnden. Som vi ser det, fortsätter Sverker Bernhardsson, måste vi ha en öppen förstudie där vi inte enbart tittar på renoveringsalternativet utan också för en genomlysning kring en helt nybyggd simhall i Vaggeryd.

Kommer ni att behöva stänga simhallen i förtid?

– Det finns inget definitivt svar på det, enligt Sverker Bernhardsson som avslutar med att prognosen just nu är att de inte ska behöva stänga simhallen men att inget kan uteslutas för närvarande.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Simhall över eller under ytan…

Flera gånger har jag påpekat att både Vaggeryds och Skillingaryds badhus har gjort sitt och det är vansinne att renovera. Jämna båda med marken och bygg en ny anläggning liknande den i Sävsjö. Nybygget ska ligga i närheten av någon av stationerna i Skillingaryd eller i Vaggeryd. Definitivt inte på ett industriområde.

Håller fullständigt med Michel. Investera inte flera miljoner för att endast reparera en gammal simhall!! Den blir inte ny för det och absolut inte roligare.
Investera rätt och bygg en ny från grunden där alla i kommunen kan känna sig tillfreds med. Det är inte så konstigt att många inte vill besöka simhallen som den ser ut i dagsläget. Det finns inget som lockar dem att dra sig dit. Endast gamla trogna kunder besöker den idag.
Nu har ni chansen att göra något bra där alla kan bli st

Jämna det med marken och bygg nytt, sim/sporthallen är en skamfläck för Vaggeryd. Pinsamt att visa upp för ev nya Vaggerydsbo. Riv och använd både parkering och gräsytan för att bygga ett helt nytt aktivitetsområde med sim/sporthall, paddelbana, gräsplan, friidrott mm, gärna ett fik där man kan ta nåt o äta efter träning. Och det ska va generösa öppettider på kvällar o helger när folk är lediga. Kanske kan va värt att höja skatten ett tag för att finansiera drt hela. Och nej, inte bygga nåt mellan Skillingaryd o Vaggeryd, man ska inte behöva bussa skolelever till gympan

Bubbelkopp, ångbastu, äventyrsbad öppet efter allmänhetens intressen och INTE anpassat efter skolorna (stängt 4-5 mån om året) Vaggeryd växer! Då gäller det att anpassa verksamheterna i kommunen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *