Nyheter

Simhall på IP: ”Över min döda kropp att det blir bassäng här”

Nyheter En omändring av en detaljplan och en skiss med förslag om kommande tankar vid IP – Vaggeryds Idrottsplats – anlände till föreningen där en sim- och sporthall var inritad… 

Förslaget på nya detaljplanen. Det lilamarkerat anger ny sport- och fritidsfastighet och ny sport- och fritidsanläggning

Simhallsutredningen, var och hur, har det jobbats med i kommunen ett tag. Det har varit 12 möten i den parlamanteriska gruppen där samtliga partier har varit representerade. Det har hänt en del under resans gång angående lokaliseringen, befintlig plats, Fenix med mera. Men även Östermo som tilltänkt plats har dykt upp hos politikerna. 

Vi backar tillbaka en månad då detaljplanen vid idrottsplatsen fanns med under kommunstyrelsens arbetsutskott. I kommunstyrelsens arbetsutskott sitter ordförande Gert Jonsson (M), ledamöterna Kenth Williamsson (S), Thomas Axelsson (KD), Anna Karin Slunge (S) och Jan-Erik Aronsson (SD). Ersättarna i arbetsutskottet är Helena Erlandsson (S), Nexhat Shabani (S), Jörgen Johansson (C) och Peter Sjöberg (M). 

Thomas Axelsson (KD) ”Oppositionen röstade enhälligt att inte godkänna den här informationen som senare ska ut på samråd. Här försöker majoriteten via tjänsteförslaget att lägga in utrymme för både sport- och simhall, ny idrottsarena och nya vägdragningar. Framtida placeringar av exempelvis sport- och simhall drivs i en annan parlamentarisk grupp. Att via detta förslag påverka denna viktiga fråga om sim- och sporthallen är under all kritik”. Jan-Erik Aronsson (SD) nämnde då, för en månad sedan att ”Det här var något helt annat än vad vi tänkt från början. Det pågår en simhallsutredning och det blir inte riktigt bra det här, så vi undrar vad den gruppen har fått för direktiv, då det finns en önskan från vissa partier att anläggningen just skulle ligga vid idrottsplatsen i Vaggeryd”. Kommunalrådet Gert Jonsson (M) lugnade ned tonläget med att ”om det blir simhall där eller inte vet vi inte, men vi behöver ytor i framtida Vaggeryd för fritidsverksamheter och simhallen är en annan fråga… ”. Majoritetskollegan Williamsson (S) kommenterade då kort med att ”Förstår inte varför man tycker det blivit så konstigt”. 

Från vänster: Ulf Abrahamsson (C), Lennart Karlsson (EMP) och från föreningen Peter Johansson och Bengt Carlsson

Vi tog oss till Vaggeryds IP för att träffa företrädare för föreningen Peter Johansson, Bengt Carlsson och Christian Melin. På plats finns några politiker och det är redan rejält högt i tak när vi kliver in i klubbstugan. På bordet ligger förslaget från tjänstemannahåll angående punkten ovan, Östermo:s nya detaljplan. I förslaget finns också bilder på hur framtida området ska, eller kan, se ut. Det är just de här bilderna och skisserna som har retat upp både Vaggeryds IP, WIK och oppositionspolitikerna. 

Mest känslor i dag har bland annat Lennart ”Charlie” Karlsson (EMP) och förbereder mig direkt när jag sätter mig runt bordet:
– Jag är inte balanserad i den här frågan. Jag är riktigt förbannad. Från början var det sju eller åtta platser som var aktuella för simhallens lokalisation. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Simhallen ska inte ligga här. Men det kom majoriteten med som förslag. 

Peter Johansson från Vaggeryds Idrottsplats är en av dem som inte heller skräder orden denna eftermiddag.
– Det här är helt befängt. Ingen har dialog med oss som driver idrottsplatsen. Vi ska få frågan, självklart. När vi tvingade till ett möte med Kenth Williamsson (S) så visades inte det här förslaget som nu ligger på bordet. Då var svaret från politikerna ”inget bestämt” och ”vi kanske bara undersöker”. Vi begärde mötet med politikerna tidigare i veckan då det började surras rykten kring att den nya simhallen skulle ligga här, antingen på bandyplanen eller sjumannaplanen. 

Bengt Carlsson, ordförande i WIK;
– Vi vill ha ett levande centrum och nu finns förslag att man ska flytta ut simhallen från centrum. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Parlamentariska gruppen för simhallen hade möte i går (reds anm; läs onsdag). Nu kommer man bakvägen och tittar på nya sim- och sporthallen som ska ligga här. Majoriteten har spårat ur fullständigt. Här är 1 400 ungdomar i veckan som tränar, det är ett kulturarv som verkar på platsen sedan 1929. Att bara riva upp det och bygga en simhall. Det här har gått alla bakom ryggen. Folkvalda i S och M kan ju inte veta om detta, det är ju helt orimligt. Jag är så förbannat stolt över WIK som vill fortsätta driva sin verksamhet i föreningsform.

Lennart ”Charlie” Karlsson (EMP);
– Idrottsplatsen är exemplariskt skött och en fantastisk plats. Sedan ge sig på fulspel mot den största föreningen vi har i kommunen. 

I skissen hur det ser ut nu. Idrottsplatsen till vänster

Peter Johansson, Vaggeryds IP:
– Det skulle utredas att kommunalisera idrottsplatsen och den signalen kom så fort det nya styret tillträdde. Vad är problemet? Vi fungerar som förening. En utredare som fick för tre år sedan uppdraget att utreda. Då sa utredaren att föreningsformen var den bästa. Nu är det kommunalisering det bästa… dessa ord kommer från samma utredare som kommunen anlitat igen. Helt plötsligt ändrade man förslaget att den ”delvis” kan kommunaliseras, vilket bland annat innefattade maskiner och personal, men att resten kunde få stanna i föreningsform. Men vi har fortfarande inte fått se utredarens resultat. Jag blev erbjudan ett komma till kultur- och fritidsförvaltningen och berätta. Vi svarade för oss för det förtroende vi har fått och vi är drängar till kommunen. En timma innan mitt möte med nämnden ringer en politiker till mig och undrar om jag läst utredningen som vi ska rösta om. Det visade sig att vi skulle bli avplockade av sådant som vi sköter utmärkt. Vi fick försvara oss. Kultur- och fritidsnämnden vände och röstade mot förslaget och föreningsdrift gällde. Några från S tyckte ändå att vi skulle lämna ifrån oss vissa delar till kommunen. Vi fick således nämnden att behålla oss i föreningsdrift med det tillägget att vi får stöd. Vi kan därmed begära in stöttning där vi inte har kompetens. Det var ett bra beslut, det här var i januari. Några veckor senare kommer det ett förslag om att krossa idrottsplatsen med allt vad som går. Lägger man nu till en simhall här på platsen också så är det som gjort för att det blir kommunal drift framöver. 

– Jag kallade hit Kenth Williamsson (S) och förvaltningschefen Norrfjärd häromdagen och de sa inte ett ord om den här skissen med sim- och sporthallen liggandes precis vid bandyplanen. Då nämndes bara platser som Fenix och dylikt. De krossar oss.

Anledningen till frustrationen är skissförslaget som kommunstyrelsens arbetsutskott skulle godkänna i februari månad. Skissförslaget var inte med i de offentliga handlingarna på kommunens sida. Enligt detta ska samrådet ut redan i juni enligt tidsplanen utan att samtliga partier, förutom de i kommunstyrelsens arbetsutskott, fått säga sitt. 

Ulf Abrahamsson (C) mångårig politiker kommenterar:
– Har man fått in den här skrivningen och skissen i detaljplanen så är det svårt att få bort det. Det här förslaget om sim- och sporthall här på området kanske inte blir om tio år. Men det kvittar. Det är förslaget måste bort direkt. Vi ska inte ha något papper där det ringas in ett område för en simhall i detaljplan här uppe. 

Peter Johansson;
– Bra med sim- och sporthall, men ställ det inte mot annan fungerande verksamhet. Jag känner stor tveksamhet på hur majoriteten får gehör för den här detaljplanen.

Thomas Axelsson (KD);
– Vid gårdagens (reds anm; läs onsdag) möte i simhallsgruppen så ville man till varje pris få till ett beslut i den här frågan. M och S ville inte stoppa tanken på att anlägga sim- och sporthallen här. Nu blev det votering med 5-2 för det centrala läget för framtida simhallens placering. Nu är det ett inriktningsbeslut och kommer att komma upp i kommunstyrelsen.  

Peter Johansson;
– Det ligger en plan men de kör över oss ändå. Vi krävde ett möte då vi blev överrösta med frågor från oroliga WIK:are. Det är en praktikant som gjort skissförslaget, men någon måste ju ha bett den här praktikanten att rita in simhallen på vårt område. Det kan ju omöjligt denne praktikant kommit på själv, mitt på bandyplanen eller mitt på sjumannafotbollsplanen… ! Vi har blivit vilseledda. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Vi har en tjänstekår som är beredda att driva igenom detaljplanen här på området. 

Lennart Karlsson (EMP);
– Det här är ren dumhet. Det här fördärvar WIK:s själ. Nu måste det jäsa ordentligt i M och S-leden. Gert och Kenth har tappat det sunda förnuftet och det måste finnas ordentliga personer som inte backar upp på det här idiotiska förslaget. Jag blir så förtvivlad. Jag mår dåligt av allt det här. 

 

I skissen hur det kan se ut i framtiden. Idrottsplatsen till vänster har blivit med anläggning vid bandyplanen...

Ulf Abrahamsson (C); 
– Om detaljplanen vinner laga kraft så kan man bygga simhall här om tio år. 

Bengt Carlsson, ordförande i WIK;
– Vi har presenterat visionen vi har för kommunen om hur vi vill bygga ut idrottsplatsen. Det är en femårsplan med investeringar. Det blir svårt att få igenom dessa när det ligger ett sådant planeringsförslag på bordet, som det gör nu. Vi bor och lever här, menar Bengt och ser över arbetsmaterialet, skiss och förslag som tjänstemännen gjort för området. 

Ulf Abrahamsson (C); 
– Kultur- och fritidsnämnden har en investeringsplan och den går inte att genomföra med detta förslaget. Att säga att ”om vi lägger simhallen här så kan föräldrarna simma medan barnen spelar fotboll”, så kan man ju inte säga. Wik:s verksamhet är inget dagis. 

Bengt Carlsson igen; 
– Att inte föräldrarna bara skall släppa av  barnen till Wik medan man ägnar tid åt sig själv. Wik är i stort beroende av att föräldrar ställer upp som ledare och som vuxna människor, allt från fotbollsskola upp till A-laget och bandyn. För ett litet tag sedan hade vi tränarmöte och jag kände att jag var tvungen att presentera mig. Det kommer mängder med nytt folk underifrån och det är ju fantastiskt. Det är viktigt att föräldrarna hjälper till, vi vill ha med dem. 

Peter Johansson;
– Vi är ett natura 2000 område och om man i samråd gjort något tillsammans med vår fantastiska natur som vi har i närhet med löpning och skogsvandring så förstår jag det mycket väl. Men då fungerar inte tunga industrin intill. Vad håller kommunen på med, lägga ner massa tid på det här? Vår förening är stark. Vi har 80 ledare i fotboll och 20 ledare i bandy. Hit kommer föräldrar som varken spelat bandy eller fotboll men är med sina barn. Åtta år senare är den föräldern tränare för sitt lag och tycker att det är det viktigaste uppdraget man har på fritiden. Det kommer inte från några kommunala pengar utan gäller en förening som driver och vill att något ska fungera. Den föreningsdrivna driften. Vi är ungefär 40 personer som driver Vaggeryds kärna. Visst, vi är en hård kärna i styrelsen där man jobbar mellan sektionerna, men har vi en idé och vill förverkliga så är alla sektioner ihop och vi är en förening. Roligt. Skoj. När det blir roligt och skoj så jobbar man bra tillsammans i en förening. Jag säger bara: över min döda kropp kommer det inte anläggas en simbassäng här. 

Bengt Carlsson: 
– Viktigt att man inte slår undan benen på föreningarna. 

Att vi bara sitter här och diskuterar det här gör ju så man blir vansinnig, säger EMP:s Lennart Karlsson. 

Peter Johansson: 
– Det här hotar hela vår existens. Inga diskussioner om simhall här överhuvudtaget. Man kör ett spår med parlamentarisk grupp men så har de ritat in en bassäng i ett förslag. Det här diktaturfasoner. Förtroende för de folkvalda politikerna ifrågasätter jag djupt. Jag kan inte förstå att det här går ihop. De här två killarna som sitter i toppen svänger sig ofta med demokratiska termer och att det ska gå rätt till. Nu gör de precis tvärtom. Jag gillar politik och att utveckla saker, men när jag ser det här blir jag äcklad. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Föreningsliv har varit vår ledstjärna och vi smörjer bara lite med kommunala medel. Vi har ingen aning om vad som händer på Skillingehus. Jag måste gå ut i nej-partiet för ja-et går bakom ryggen på mig. Vi kunde förr diskutera framtiden och fått berätta vår syn. Nu kommer det här och då blir jag en nej-sägare igen. Majoriteten har två rösters övertag och det utvecklar inte Vaggeryds kommun. 

Peter Johansson på idrottsplatsen avrundar:
– Jag har alltid varit intresserad av politik men inte längre. Sköter man sig inte här på idrottsplatsen får man en utvisning. Här fostrar vi och har gjort det i alla år, när man inte följer regelverket. Om en part är oärlig, vad gör den andre? Man svarar med samma mynt. Blir man dålig behandlad eller kallad ett fult ord säger vi att vi ska backa. Men vad gör politikerna nu? Jo, de slår väljarna rakt i ansiktet. Det ger en dålig ton i samhället. 

Vaggeryds Idrottsplats ägs och drivs i föreningsform. 600 medlemmar (familjekort så det är fler). Närmare 1 000 – 1 500 aktiva. 3 000 övriga Vaggerydsbor som varit medlemmar. ”Alla har varit här någongång” summerar Peter, Christian och Bengt som basar över sektionerna bandy och fotboll. Framtidsvisionen finns då föreningen tagit över tennisklubben och boulebanan för att bredda sin verksamhet. 

I översiktsplanen som kan antas på måndagens kommunfullmäktige anges området så här: 

Östermo 1:5
Ställningstagande: Utvecklingsområde för centrum- och besöksändamål. Stort utvecklingsområde för idrotts-, kultur- och friluftsliv intill Vaggeryds Idrottsplats. Området består av naturmark intill Vaggeryds Idrottsplats samt verksamhetsområde. Område med strategiskt läge för ny kultur- och fritidsverksamhet nära infrastruktur, centrum samt rekreations- och naturområde. Samnyttjande funktion med befintlig idrottsplats och naturområde. Positivt planbesked finns.
Hänsyn: Utredningsområde för förorenad mark. Föroreningsrisken behöver hanteras särskilt. Hänsyn ska tas till platsens närliggande naturvärden och klimatanpassningsåtgärder. Munkaleden passerar området, kulturell led. Buller från väginfrastruktur förekommer och ska utredas och säkerställas i kommande planprocess. Området ligger inom utpekat område för grundvattenförekomst. Grundvattnets status ska bevakas och säkerställas i kommande planprocesser.
Markägare: Kommunen är markägare.

Många var irriterade över nya förslaget att simhallen ska ligga på idrottsplatsen

Taggar

Dela


Läs mer

Östermo: Ny detaljplan med simhall?
Simhallsgruppen tog ett oenigt inriktningsbeslut

29 reaktioner på Simhall på IP: ”Över min döda kropp att det blir bassäng här”

Varför inte bygga en i Skillingaryd istället ,finns lämpliga ställen för simhallen .Den bör inte ligga för långt från skolan. Vaggeryds simhall ligger bra placerad och skulle kunna byggas ut mot fotbollsplan .

Tänk vad idiotiskt det vore att få en ny multiarena med många nya omklädningsrum på Vaggeryds idrottsplats. Nya parkeringsplatser, kanske en ny konstgräsplan för deras verksamhet.
Detta vore bra att använda för en förening som växer.
Att sedan utveckla idrottsplatsen som stått stilla i 100 år är väl på tiden.

Att behöva gå eller åka buss till simhallen för skolelever är inget onormalt, funkar i övriga Sverige.
Utveckla Vaggeryds idrottsplats istället till en modern ny multianläggning..

Jag tror det blivit lite missförstånd i placeringen.
För det första, studera kartan i artikeln, så inser ni att det inte är frågan om att lägga den på nuvarande idrottsplatsen.
Studentens illustration, som jag tror startat detta uppror, har tolkats fel. Inget ont om denne student, han har antagligen gett sig på uppgiften med stor entusiasm, men utan att få med för oss Vaggerydsbor viktiga detaljer.

Återigen studera den bifogade kartan!

Vi behöver inte bestämma placering av nytt badhus nu, det finns inte ekonomiskt utrymme för det inom överskådlig tid. Punkt.
Den dagen det börjar bli aktuellt tar vi fram parlamentariska utredningen, kollar om verkligheten har förändrats, det vill säga nya möjligheter för placering eller annan relevant fakta.
– Lägg ingen mer tid på detta nu, låt våra planarkitekter arbeta med det som är mer akut. Vi har otroligt många detaljplaner som behöver komma fram och bli färdiga.
Jag vill också påpeka att vi Moderater inte är eniga med det vår representant röstade i ärendet.

Har bott i Skillingaryd i 15 år. Under alla år har man pratat om en ny simhall, så som det låter det kommer det inte att hända under nästkommande 15 år.
Vissa bör avgå från sina platser för att se vad kommuninvånarna behöver.

Jag tycker nya simhallen ska byggas bredvid gamla simhallen på fotbollsplanen. När bygget är klart så gör man en ny gräsplan där gamla simhallen låg och med möjlighet till friidrott utomhus.

Det kommer ta alldeles för mycket tid att bussa barn till andra sidan Vaggeryd. Ska de gå till och från så måste man öka på skoldagen och då blir det för långa dagar.

Vad lättkränkta man är här inne. Kom igen, upp ur sandlådan och höj blicken. Det är ingen som har sagt att den ska ligga inne på idrottsplatsen utan vid idrottsplatsen.

Putsa läsglasögonen och läs texten igen. Det står både om 7-manna och bandyplanen. Sedan att den ska ligga vid idrottsplatsen är lika dumt det också.

Att man vill bygga en simhall på Vaggeryds Idrottsplats är det absolut dummaste jag har hört. Helt klart uppenbart att det fattas hjärnceller när man vill bygga en simhall på 7-manna? Var ska alla lag ta vägen? Alla ungdomar? Den planen används flitigt precis som hela idrottsplatsen. Att bygga en simhall där kommer bara förstöra allting, är man på idrottsplatsen så tränar man bandy/fotboll eller kollar på bandy/fotboll. Inte kommer man dit för att basta?
Var ska alla parkera? Det är fullt redan som det är. Varför ska man komma här med helt rent ut sagt, efterblivna förslag om att försämra en förening som funkar helt underbart? Tanken att gå upp till idrottsplatsen med en simhall på plats får mig att vilja sluta spela i WIK helt. Nej, dummaste jag har hört på länge. Låt vår kära förening vara och bygg simhall på en annan plats. Dessutom så är det väldigt långt för skolungdomarna att promenera för att simma lite från Hjortsjöskolan och Fenix. Ytterligare facit på att våra kära politiker har en skruv eller två som sitter löst i huvudet.

Striden om placeringen av simhallen liknar mer vad som sker med en kartong uttjänta inventarier som man inte vill kasta utan det gäller i stället hitta en plats där den är minst i vägen.
Simhallen behövs av många anledningar, avkoppling och rekreation men kanske framför allt för att lära våra minsta att umgås med vatten och lära sig simma.
Om det nu är sista punkten som är den mest angelägna vad har man då att ta hänsyn till, var finns barnen som skall lära sig simma, jo de finns företrädesvis i förskolorna i närhet till den nuvarande simhallen. Hur kan man då komma på iden att förlägga simundervisning till samhällets norra utkant. Är tanken att förskoleklasser skall vandra genom halva samhället eller tänker man bussa dessa elever? Det blir dyrt och de missar lektionstid.

Rolf Olofsson!
Jag gissar att du kanske har koppling till någon av alla som kämpar i skolan för att få tiden att räcka till och kanske kryddar den med lite av det mest basala rörande logistik.
Vips så kommer frågor som löpande totalekonomi i det samhällsekonomiska pusslet upp på bordet.

Verklighetsförankrat.

Tack för sunt tänkande!

Riv befintlig simhall och bygg en ny på samma ställe.
Vi får väl vara utan simhall i Vaggeryd under tiden vi har ju en simhall i Skillingaryd som vi kan utnyttja. Med vänlig hälsning, Bengt N

Det är värst vad bajsnödig oppositionen blir för en trevande bild av något som i praktiken inte är så vanvettigt som man vill påstå. Placering på bandyplan eller fotbollsplan? Nja inget vidare. Men tennisplan med mera kanske kunde inrymmas i ett sådant bygge? Snälla, låt politiken ha sin gång. Ni kommer få all chans att sätta er på tvären. Precis som vanligt.

Och Per-Erik – alla ideella föreningars förkämpe. Lägg ner!

Absolut inte, till skillnad från många inklusive kommunledningskontoret och kanske någon merså tar jag in rätt kompetens om jag inte har den själv.

Vilken nivå av föreningsengagemang jag har och i hur många vet du inget om.
Men på det sätt som kommunledningskontoret agerar så kan jag försäkra dig att mitt intresse för motorcykel har väckts, gärna precis som jag av lite äldre modell, tror de heter Harley Davidson. Vi har befintlig verksamhet bostad och lokaler som uppenbart kommunledningskontoret vill lägga ner och då ska det ju användas till annat.

Ibland undrar jag vart är vi på väg.

En student från Högskolan i Jönköping har gjort ett elevarbete med en idékatalog för hur man kan tänka i detaljplanearbetet och gestaltningen på Östermo.
Nya unga ögon tittar på området som kan bli skönare, grönare, mera trafiksäkert och mera miljömässigt hållbart.
I en av bilderna ligger en simhall på andra sidan vägen och då rasar världen ihop fullständigt.

Men vi kan väl bortse från just den idéen då väldigt många andra idéer är mera fruktbara.
Inget alls är beslutat och även om det är detaljplan så har inte en detaljplan den detaljeringsnivån som en idékatalog innehåller

Men det är väldigt trångsynt. Skärpning annars har vi jobbig framtid till mötes.

Tittar du dig omkring i våra grannkommuner eller kommuner generellt så ligger inte simhallen längre ifrån centrum än på andra platser. Simhallar ligger inte så centralt utan ofta finns de vid andra fritidsverksamheter som i Gnosjö till exempel.

Aha det måste naturligtvis vara den i annat ärende så omtalade kommunala likabehandlingsprincipen som kliver in här och reglerar att även om det finns både plats för simhall och parkering och dessutom omvandlingsytor så ska undervisningstid i lika stor utsträckning förspillas och barn har minst lika lång gångväg till simhallen som i andra kommuner.

Det är skrämmande vad som håller på att hända denna kommun. Det bli bara dummare och dummare och mindre genomtänkt. När jag växte upp i kommunen var jag glad och tacksam för att jag bodde här. Nu blir jag bara orolig och bekymrad över hur kommunen bedrivs i tankar, idéer och idiotibyggen…

Vad är det som händer?
För ett tag sedan uttalade sig ordföranden (S) i barn- och utbildningsnämnden att barnen som går i nya skolan på Götafors måste bussas till sim- och sporthallen på grund av avståndet!
Att placera en ny idrottsanläggning i norra Vaggeryd kräver en permanent busslinje genom Vaggeryd?
Nej, bygg en idrottsanläggning mellan de båda tätorterna med en busslinje i norr och söder.

Mycket bra förslag, och sedan när har en förening som dessutom lever på kommunens ekomiska bidrag så mycket att säga till om, och har mage att uttala sig så kraftigt?

Kommunen växer hela tiden och kommer att bli mer och mer tätbebyggt mer åren… så att lägga en simhall som är förslaget är väl superbra, nära till allt och även bra möjlighet att bygga ut ännu fler fritidsgrejer intill då området är stort.

Att bandyn försvinner är väl en förlust kanske, men hur många är det som spelar bandy (gissar 70-80) kontra en simhall som gynnar en hel kommunbefolkning?

Kör på säger jag bara. Hoppas på en god bastu!

Föreslår att kommunledningen åker på studiebesök och inhämtar inspiration från flera fina idrottsanläggningar i Småland och att vi sedan får en multisport
anläggning med konstgräs och hallar mitt i mellan Vaggeryd och Skillingaryd. Skulle varit optimalt att ha en stor vårdcentral och familjecentral samlat där också.

För att möjliggöra utveckling av idrottsverksamhet i detaljplan krävs inte fullständig gestaltning av nya badhus och sporthallar på befintliga fotbollsplaner och bandybana. Detta är otroligt provocerande. Uppenbart att Moderaterna och Socialdemokraterna har bestämt sig för att använda sin majoritet för att köra över invånarna i Vaggeryd. Gert Jonsson röstade dessutom i onsdags för att placering för nytt bad skulle vara på idrottsplatsen.

Tänker fortsätta kämpa för vad Vaggerydsborna vill med både idrottsplats, badhus och planerade korsningar.

Var är S i debatten? Jag hör inte riktigt vad ni vill och står i dessa frågor. Är ju bara M som uttalar sig.

Ja då får vi hoppas att barnen har lite spring i benen efter simturen för ibland har de bara 10 minuter på sig att duscha och byta om till nästa lektion

”Mycket väsen för lite ull sa kärringen när hon klippte grisen”.
Så kan väl sammanfatta förmågan till att lyssna och föra samtal. Och det verkar finnas en vilja till att missuppfatta allt. Finns mig veterligen inget politiskt parti som vill försämra för WIK eller deras verksamhet nu eller i en framtid. Tvärtom.
Det som är på gång är en detaljplaneändring som innebär att det som tidigare var markerat som verksamhetsområde för industri blir område för friluftsverksamhet.
Friluftsverksamhet kan innebära till exempel fler fotbollsplaner, arenor eller simhall i en framtid.

Tar vi inte den chansen nu att reservera friluftsmark så bygger vi ju bort framtiden för bland annat för utvecklingen av idrottsplatsen.

Så frågor som oppositionen bör ägna sig åt.
Reservera mark för nya industrietableringar runt IP eller reservera mark för friluftsverksamhet runt IP?

Sedan när man ändå är igång kan väl svara på det kloka i att riva och flytta familjecentralen och ta bort den enda gröna idrottsyta som Hjortsjöskolan har för uteidrott för att försöka klämma in en simhall utan tillräckliga parkeringsmöjligheter.

Redaktionen tillägger: IP är en förkortning för idrotttsplats.

Alltså Vaggeryds kommun… det låter så bra med en levande landsbygd och ett starkt föreningsliv. Det lockas med både det ena och andra för att få inflyttning till kommunen. Ja, vi är låsta av järnväg, motorväg och militär verksamhet. Men döda inte det som finns. Detaljplan för nya bostadstomter och kommunal verksamhet måste ju vara utvecklande. Visst finns det alltid någon som får sin utsikt förstörd eller liknande, det kommer alltid finnas åsikter. Men klampa inte in på föreningars eller privat mark, utan en öppen diskussion, vi vill ju såklart få säga vårt. Men det känns ofta som om det ”bara bestäms” så blir det massa bråk, såklart. Bygg gärna, men inte på min mark. Till er politiker, var rakryggade och ärliga. Hur många av er blir själva drabbade av era beslut?

Detta är inte föreningens mark. Det är inte privat mark. Det är kommunal mark. Och låt er inte dribblas bort av några ilskna gubbar som läser text som fan läser bibeln. Var står det att fotbollsplaner ska försvinna eller minska i antal? Tänk om dessa gnällputtar börja vara ärliga. Nu gnäller de bara för att de inte få vara med och styra efter eget tycke och smak. Företag i GGVV – Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Vaggeryd, och föreningar är kända för att samarbeta och komma framåt. Här är undantaget som bekräftar den regeln.

Hur kan man ens komma på att lägga en simhall så långt från centrum. Vad är det för styre vi har?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *