Nyheter

Simhall på IP skapar förutsättningar för idrott, lek och motion

Nyheter Den parlamentariska simhallsgruppen fattade i onsdags ett inriktningsbeslut om framtida placering. Förslaget går nu vidare till kommunstyrelsen och senare till kommunfullmäktige. Inriktningen som vann med 4 röster mot 2 där ett parti avstod är nuvarande placering och Vaggeryds idrottsplats fick 2 röster.

Socialdemokraterna och Moderaterna förordnade Vaggeryds IP då utrymmet är så mycket större, det är jungfrulig mark, befintliga parkeringsplatser och vägar kan användas. Här går det att samla en massa funktioner för idrott och rekreation på samma plats till gagn för allmänhet, skola och föreningsliv.

Tillsammans med Lagan och Östermoskogens naturreservat kan området utvecklas till ett aktivt rekreationsområde för idrott, lek och motion för alla precis som i Gnosjö och på många andra platser.

Nuvarande placering ligger bra till ur kommunikationssynpunkt och närheten till Hjortsjöskolan men utrymmet är tyvärr allt för begränsat vilket såväl hållbarhetsanalysen, lokaliseringsutredningen och fördjupningsutredningen visar. Exempelvis så kommer inte Familjecentralen eller fotbollsplanen kunna vara kvar och parkeringsplatser får inte plats inom tillgänglig mark som kommunen har.

Tycker att vi hade ett bra möte när vi träffade företrädare för IP och WIK. Vi diskuterade aldrig platser utan områden precis som i simhallsgruppen och vi diskuterar fortfarande områden, vilket tydligt har deklarerats vid flera tillfällen- inte platser. Någon förändring har inte skett. 

För oss finns inget politiskt parti som vill försämra för WIK eller deras verksamhet nu eller i en framtid. Tvärtom. En simhall stödjer föreningsverksamhet och skulle glädja de allra flesta idrottsföreningar.

Under 2021 togs beslut om att ge positivt beslut om planbesked och att ta fram en ny detaljplan för Östermo 1:5 i syfte att pröva en utökad byggrätt och ändamålsenlig användning och utformning av området. Nu kom det upp för att säkra mark för friluftsändamål – vilket oppositionen röstade emot!

Kenth Williamsson (S)                        Gert Jonsson (M)

Taggar

Dela


3 reaktioner på Simhall på IP skapar förutsättningar för idrott, lek och motion

Vi kan inte ha två stora simhallar i kommunen.
Men det stör mig att det verkar beslutat, utan beslut, att den ska byggas i Vaggeryd.
Skit samma, men om de beslutar att lägga ner bassängen i Skillingaryd. Då blir även jag mäkta irriterad.
Hur ser vapendragare Gert och Kenth på frågan om Skillingaryds simhall?
Blir den kvar?

Förstår att min fråga är bekymmersam att svara på för er.
Skillingaryd.nu, kan ni ställa frågan till våra politiker?
Smita undan svåra frågor kan inte vara rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *