Nyheter

Simhallen öppnar igen för allmänheten

Nyheter Positiva nyheter för alla simsugna är att renoveringen av Vaggeryds simhall nu är klar och i augusti öppnas det upp för allmänheten igen.

Den sjunde december förra året blev det beslutat att simhallen skulle stänga tillfälligt. Det behövdes göra flera åtgärder för att simhallen skulle vara i bra skick. 

– Bassängen var fylld med vatten fram till februari för vi ville inte tömma för tidigt innan vi visste vilka åtgärder som skulle göras. När åtgärderna i bassängen var klara fyllde vi igen för att det inte skulle stå och vara torrt för länge vilket annars kan medföra att kakel släpper. Det har ju varit ganska mycket annat arbete under tiden som har gjort att vi inte har varit färdiga, berättar Kent-Åke Svensson som är sim- och sporthallschef. 

– Allt golv i simhallen är omfogat och vi har gjort åtgärder för att det inte ska vara halt. Bassängen tömdes och besiktigades, gjordes ren och de plattor som lossnade när vattnet tömdes fick sättas på plats igen. Vi gjorde också nya betongprover inifrån på ett par ställen. Nere i källaren bilades den dåliga betongen bort och lagades upp, vi har haft läckage från skvalprännan en längre tid som har orsakat betongskador. Rännan är nu tätat och nya klinkerplattor ligger på plats. I dambastun har vi lagt nytt golv, en del panel är utbytt och fönster målade i simhallen. De saker som vi har åtgärdat nu måste vi ha årlig kontroll på och vissa saker kanske vi behöver åtgärda igen, fortsätter Kent-Åke.

Under tiden vi sitter och pratar i simhallen dyker två av städerskorna upp och tar en kopp kaffe.

– De gör ett fantastiskt arbete och är här klockan 05.00 varje morgon. 2014 anställde vi tre städerskor och de gör det riktigt bra. De har hand om både sporthallen och simhallens omklädningsrum, källaren i sporthallen, ute i Hok och i Skillingaryds sporthall och arenan. Det är fantastiskt bra och jag vill passa på att ge dem en stor eloge för sitt arbete. De tre städerskorna heter Senida Jusofovic, Katrin Sjökvist och Marie Thörnberg.

– Nu känns det skönt. Vår verksamhet har ju varit upp och ner sedan pandemin började ända tills nu. I slutet av augusti kommer vi att öppna upp som vanligt igen för allmänheten, avslutar Kent-Åke Svensson och hälsar alla badgäster varmt välkomna tillbaka

Bild från december 2022 innan simhallen stängdes för renovering.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Simhallen öppnar igen för allmänheten

Fantastiskt bra och ännu bättre kan det bli om alla som vill lära sig simma får möjlighet till det. Utöver grundskolan uppdrag se till att skapa ännu fler grupper för de små barnen. Dubblera många gånger om detta för de ökar kommunens attraktionskraft mer än något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *