Nyheter

Simhallen i Vaggeryd kan stängas i förtid

Nyheter Problemen i simhallen i Vaggeryd är stora och kan tvinga fram en stängning av anläggningen

Under några år har det pågått en diskussion om framtiden för simhallen i Vaggeryd. Det har konstaterats att det finns betydande problem och att verksamheten inte kan fortsätta eftersom det är så låg standard och betydande problem med anläggningen.

Diskussionen just nu handlar om att man kan komma att flytta all simundervisning till simhallen i Skillingaryd eftersom kultur- och fritidsnämnden har ett ansvar för att denna undervisning genomförs och är tillgänglig. Det kommer då att innebära att elever transporteras från Vaggeryd till Skillingaryd och att den verksamheten blir prioriterad vilket kan påverka övrig verksamhet.

Nu ska nämnden arbeta fram ett underlag om vilka verksamheter och aktiviteter som kan komma att upphöra om en stängning av simhallen i Vaggeryd blir verklighet. Det arbetas nu med en konsekvensanalys kring de verksamhetsförändringar som blir följden av en stängning av simhallen i Vaggeryd. Inget tyder på att det finns medel för en renovering i närtid och frågan är hur kommunen ska arbeta med simhallsfrågan för hela kommunen i framtiden. Diskussioner torde gälla om det ska finnas en simhall i Vaggeryd och en i Skillingaryd eller om det ska byggas en ny anläggning som kan betjäna kommunen invånare i sin helhet.

Oavsett vad som händer är simhallen i Skillingaryd i drift för att hantera kommunens verksamhet i väntan på beslut om renovering i Vaggeryd eller en nybyggnation.

Taggar

Dela


21 reaktioner på Simhallen i Vaggeryd kan stängas i förtid

Kostar nästa lika mycket att renovera som att bygga nytt! Bygg ny sim- och sporthall på fotbollsplanen bredvid. Nära och tillgängligt för alla nära stationen. Riv sedan den gamla sim- och sporthallen och bygg ny skola där!
Kanske läge att höja skatten och investera i barnen innan alla kommunala byggnader raserar..

Gör som Liberalerna vill ha det . Fixa till två bra simhallar: En i Skillingaryd och en i Vaggeryd som är 25 meter.

Kanske dags att höja kommunalskatten för att finansiera våra stora projekt?

Vi vill ha både skola och simhall nybyggt!

Nej, håller också med Peter i denna fråga. I dagsläget behöver vi pengarna till våra skolor. Att ha barn i baracker år 2021 är stenålderstänk och inte kostnadstillfredsställande då baracker oftast hyrs, vilket blir en stor merkostnad. Barnen är vår framtid och vi måste värna om deras miljö i skolan så de får bra förutsättningar för framtiden. Här måste våra skattepengar hamna rätt för en gångs skull.
Redaktionen noterar: Använd aldrig dom i texter till oss utan de eller i förekommande fall dem. Läs gärna vår språklåda.

Att renovera simhallen är inte ett alternativ, då 20–50 miljoner bara förlänger pinan i upp till 14–20 år. Det är bara att bygga ett nytt badhus som givetvis ska innehålla alla normgivna faciliteter och vad man sedan ska lägga till kan man lägga till i uppdragsbeskrivelser framöver. Det är till att sätta ner foten och besluta vad man vill, att älta det här är bara att skjuta pinan framöver. Det är ett stort fattigdomsbevis att i en sådan expansiv kommun inte kunna erbjuda ett badhus för allas behov.
Tommy. Ottosson (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Om jag kommer ihåg rätt så har det gjorts flera utredningar om våra två simhallar i kommunen. Det har dock inte resulterat i särskilt mycket. Det bästa vore kanske att våra folkvalda politiker beslutar att lägga ner båda simhallarna och i stället låta våra invånare åka till grannkommunerna och bada. Habo gör ju så och det tycks fungera bra.

Kan inte vara 50-40 år sedan sport- och simhallen renoveras i Vaggeryd. Den renoverades kanske för 25 år sedan.

Håller helt med Peter Johansson.
Hur mycket går Sävsjö äventyrsbad minus varje år, Rosenlund i Jönköping?
Lätt att tycka att det ska byggas nytt utan att ha koll på kostnaderna. Och med Vaggeryds upphandlingsenhet dessutom, vad skulle inte det gå på.

När förslagen haglar om att bygga nytt och gärna med det ena och andra så ha i åtanke att en stor anläggning mellan orterna innebär följande:
250 miljoner i investeringar som innebär att annat skjuts på framtiden, transporter, ökad kostnad och lägre tillgänglighet.

En renovering är en klart överlägsen lösning, även om det kostar uppemot 50 miljoner.

På tal om att någon som önskar bubbelpool. Det finns redan en i Skillingaryd på nybygget Mejeriet. Gör reklam för den och ta betalt för minipartyn. Vore intressant att få veta hur många som badat i den lilla poolen.

Skillingaryds simhall är inte stor. Så en stor simhall vore inte fel och underhåll av kommunens fastigheter ordentligt.

Alla?
Jag är tveksam om jag uppskattar det.

Visst känns det lite nytänk att bygga ett äventyrsbad mellan storsamhällena?

När mina barn var yngre så åkte jag gladeligen till både Rosenlund och Sävsjö.
Då borde inte 4 km vara så jobbigt.

En badanläggning mellan orterna fanns det planer på när jag jobbade på Ungdomscafeet för cirka 20 år sedan 😁 så kanske inte något ”nytänk”. Med tanke på kommunens glädjekalkyler/brister när det kommer till att beräkna vad byggkostnader kommer att hamna på kanske en renovering om 50 miljoner (+ 25 miljoner för ”oförutsedda” utgifter?) är ett bättre alternativ…🙈

Om det ska byggas nytt, satsa då på en simhall med en 50 meters bassäng. För egen del är 25 meter på gränsen och jag väljer hellre att åka till Rosenlund och simma 3-5 dagar i veckan, än att ta mig till Skillingaryd och simma i en 17-metersbassäng. Men alla har inte möjlighet till det, så tillgänglighet är viktig, inte minst med tanke på verksamhet som kretsar kring simkunskap. Ur det perspektivet är det bättre att renovera och ha kvar båda simhallarna. Att ha en badanläggning mellan orterna känns inte lockande, verkar mest vara en idé om en kompromiss som bottnar i två orters forna rivalitet. Känns trist.

En snabb ”googling” så ser man att en sådan anläggning är förbrukad efter 40-50 år och skall rivas! Pumpa inte in mer skattepengar i en förbrukad simhall! Vid nybygge så hoppas jag och många med mig att det blir mervärde för kommuninvånarna med bubbelpool etcetera. Och ökade öppettider då kommunen växer tydligen och invånarna kanske vill ha mer service, öppet än vad det är idag…

Tycker verkligen att kommunen ska överväga att restaurera simhallen då det kommer att vara uppskattat för alla 👍

Om det blir eventuell bussning måste man väl kunda använda Länstrafikens alla förbindelser till Skillingaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *