Nyheter

Simhallens framtid utreds igen

Nyheter Vaggeryds simhall fanns på kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde. Renovera? Bygga nytt? ”Oavsett vad så kan politiken inte vänta längre utan vi måste bestämma oss”, säger Sverker Bernhardsson

Arkivbild

Kommunfullmäktige har avsatt ett årligt investeringspeng till renovering av Vaggeryds simhall under mandatperioden. Dessa pengar täcker kortsiktiga och akuta underhåll. Förvaltningen har nu aktualiserat behovet av åtgärder vid ett eventuellt läge där verksamheten vid simhallen inte kan fortsätta till följd av den låga standarden som simhallen har idag.

Om, eller när, simhallen i Vaggeryd behöver stängas innebär det att skolans simundervisning får ske i Skillingaryds simhall under renoveringstiden.

– Vi försöker nu att få igång planeringen ute i poltiken. Partierna måste komma förslag hur vi ska göra. Kultur- och fritidsförvaltningen tar fram underlag som sedan ska lämnas ut i partierna. Det finns en gammal utredning från 2015 på renoveringar med mera. Vi kanske kan använda denna utredning som grund, men vi vet inte vad beslutet blir. I utredningen fanns kostnaden på 50 miljoner med och nu kan vi nog räkna med det dubbla. Det är mycket som behövs göras, bland annat måste skvalprännorna gjutas om. Eller så bygger vi nytt. Utredningen tar sin början nu och vi får se vad vi hamnar. Vi kan inte vänta längre utan måste bestämma oss hur vi ska göra. Simhallen är oerhört viktig för våra invånare, säger Sverker Bernhardsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade redan i maj förra året att sammanfatta läget till kommunstyrelsen för att uppmärksamma allvaret kring simhallen där en redovisad konsekvensanalys gällande eventuella akuta förändringar som skulle uppstå. Nu stöter kultur- och fritidsnämnden på i sina respektive partigrupper.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Simhallens framtid utreds igen

Renovera är att föredra eftersom standarden på de stora delarna är goda. Planera för en framtida utbyggnad för läget är outstanding. Bygg ut Skillingaryds simhall med en 25-metersbassäng. Det viktigaste är att båda simhallarna ligger i närheten av skolorna.

Riv och bygg nytt. Eller kanske blir det baracker igen. De är ju populär i dessa dagar.

Man måste ju bli imponerad av snabbheten ock handlingskraften efter utredningen från 2015. Var allt så bra då så att man kunde lägga ärendet i malpåse i fem år.

Ja, precis! Kostnaden som beräknades då var 50 miljoner. Nu efter 5 år av noll handlingskraft är kostnaden för renovering uppe i 100 miljoner.

Riv både Vaggeryds och Skillingaryds simhall. Bygg nytt i centrala Skillingaryd eller Vaggeryd. Definitivt inte i industriområdet Götaström

Men ge er nu! Renovera? Hur länge håller det? En snabb googling säger mig att en sån anläggning SKALL rivas efter 40 år! Den bjuder jag på utan konsultarvode!

Återigen blir ”aprilskämtet” ofattbart. För egentligen så är det ju rätt nära verkligheten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *