Nyheter

Simhallsgruppen: Förslag på var simhallen ska placeras utreds

Nyheter Simhallsgruppen, där samtliga partier är representerade, går vidare i sitt arbete. I fredags var det studiebesök i grannkommun och stadsarkitekten ska utreda var simhallen i Vaggeryd lämpligen ska placeras. – En familjeangelägenhet, säger simhallsgruppens ordförande Kenth Williamsson (S).

Arkivbild Martina Ojala

Vi träffade Kenth Williamsson (S) som berättar: 

– Jag tror det är viktigt att den nya simhallen blir en familjeangelägenhet. Jag blir glad när jag ser hur Gnosjö och Töllstorpshallen lockar alla åldrar. Vi i gruppen var där på studiebesök i fredags och det känns att Gnosjö kommun har lyckats med något och att man är attraktiv. 

Alla partirepresentanter verkar vara enade om att det ska byggas en ny simhall i Vaggeryd och renovering är inget alternativ längre. 

– Man säger också att man tycker att det ska vara någon form av familjebad. Det ska inte vara av den exklusiva sorten. Vi har ett möte kvar där vi sammanställer detta och godkänner själva rapporten inan vi lämnar över till budgetberedningen. Vi har tagit fram en enkät där invånarna får tycka till. Stadsarkitekten har tagit fram områden som kan vara aktuella när det gäller den nya simhallen. De är: nuvarande område, Vaggeryds IP, Yggen, Fenix och ytterligare två platser i Vaggeryd. Nu ska det utredas och när det är två eller tre alternativ kvar så kommer det tillbaks till oss. 

– Vi har också haft ett särskilt möte med representant för funktionsrätt där vi diskuterat lokalisering ur funktionshinderaspekt. Både själva anläggningen, vägen till simhallen och hur man ska skylta upp. Vi har tagit med oss många synpunkter till vårt underlag, kommenterar Kenth Williamsson (S) och fortsätter: 

– Det här känns bra, det är komplicerat men vi vill starta upp tidigt och ta ett steg framåt. Sedan ska man utreda ett antal frågor som underlaget och då har vi specificerat ett antal viktiga frågor. Vi har ringat in hel del viktiga frågor som behöver utredas. Det ska bli långsiktigt bra. Sammanställningsmöte ska vi ha innan delrapporten ska lämnas över om två månader. 

Kenths ord om studiebesöket i Töllstorpshallen i Gnosjö:

– Det var jättebra. Fantastiskt område. De har aktiviteter från små till pensionärer på samma ställe, löparbanor utomhus, lekplats, frisbeegolf och fotbollsplaner. Jag tror att det var åtta olika aktiviteter samlade på ett ställe. På Töllstorp finns det också plats för fritidschefen och turismansvarig. Asfalterade banor, man kan åka med rullskridskor och skateboard, så det är väl utbyggt. Egna vaktmästare och städpersonal, man sköter om det väl. Första delen av anläggningen är från 70-talet och under åren har man bytt ut reningsanläggning bland annat. Nu invigs rehab och spa-anläggning. De har sneglat på Hooks Herrgård. I hallen finns en vanlig bassäng och en mindre för barn samt den nya anläggningen med spa- och rehab. Det finns kafeteria och matservering. Enkelt men så fint. Gym i anslutning och gruppverksamhet arrangeras. Lugnt och stilla, alla tar ansvar, man håller efter om det händer något. Det är en plats för familjen. Man kan sitta och fika, en träffpunkt. Det här studiebesöket var bra att göra för oss, summerar Kenth. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Simhallsgruppen: Förslag på var simhallen ska placeras utreds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *