Nyheter

Simskolan bekymrar kommunen

Nyheter I veckan skulle anmälningar till simskolan kunna göras, något som inte fungerade visade det sig

För att anmäla sina barn till simskola i Skillingaryd och Vaggeryd skulle man göra det via kommunens hemsida. Flera har vittnat om att det inte fungerade och när man efter lång väntan kom fram var platserna slut.

Hur blev det så?

– Det är tråkigt och beklagligt, säger David Norrfjärd som är kultur- och fritidschef i kommunen. Vi ser inte i dagsläget vad som har orsakat problemet men är angelägna om att få svar på våra frågor för att undvika att det sker igen.

Vad ska ni göra?

– Redan på måndag ska vi ha ett möte med vår förvaltning, verksamhetsansvarig, kommunens IT-avdelning och kommunikatörerna, berättar David Norrfjärd. Det är nödvändigt att gå till botten med frågan för att undvika liknande problem i framtiden.

Varför måste anmälan göras på nätet?

– Det är en bra fråga, menar David Norrfjärd. Det kan ju tyckas vara orättvist att du behöver tillgång till dator vid en viss tidpunkt för att göra anmälan. Det bör finnas möjlighet för alla att kunna anmäla sina barn till simskolan även om du inte har tillgång till dator. Det är en aspekt som ska finnas med i diskussionen.

Varför är inte simskolan öppen för alla?

– Det beror på framförallt två skäl, säger David Norrfjärd. Det första handlar om personalsituationen, det finns inte möjlighet att ha den personalstyrka som behövs för att ta emot alla barn. Den andra aspekten, framförallt gällande Vaggeryd, är att anläggningen inte har kapacitet gällande till exempel rening av vattnet. För att klara kraven på vattnet skulle man behöva stänga simhallen kanske två dagar i veckan för att rena vattnet till godkänd kvalitet

Taggar

Dela


3 reaktioner på Simskolan bekymrar kommunen

Simskolan i kommunen är, som så mycket annat har blivit när det gäller det allmänna under all kritik. Först och främst finns det inga platser. För det andra ligger tiderna så att det är stört omöjligt för arbetande föräldrar att se till att barnen kommer dit. Det krävs att far/morföräldrar finns i närheten och kan ställa upp.
Det byggs och byggs och flådigt ska det vara. Men allt annat släpar efter något vansinnigt. Vi flyttade hit för ett decennium och hyllade kommunen. Nu är det snarare tvärtom.

Och det där med att barn utanför kommunen får gå på simskola här. Det innebär ju att barnen som bor här inte får plats. Hur tänker ni kring det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *