Nyheter

Simskolans platser räckte inte till…

Nyheter Klockan 10.00 i söndags släppte kommunen platserna till höstens simskola. Sju minuter senare var platserna inte längre tillgängliga

Arkivbild från simhallen i Skillingaryd

Kent-Åke Svensson, som är sim- och sporthallsansvarig förklarar; 

– På grund av pandemin har möjligheten till simundervisning varit mindre än föregående termin, vilket kan vara en av orsakerna till det höga söktrycket. När intresset för att delta i våra grupper är så här stort blir det ett antal barn som tyvärr inte får plats, jag förstår att både föräldrar och barn blir besvikna, säger Kent-Åke Svensson. 

Vad gör ni nu, finns det möjlighet att utöka platserna så att fler barn kan få gå på simskola?

– Det händer mycket i kommunens simhallar under veckorna och vi planerar verksamheterna så att våra bassänger och våra resurser nyttjas på ett så bra sätt som möjligt. Skolbad, babysim, leksim, plask- och lekgrupper, vattengympa, simskolor och allmänhetens bad är exempel på aktiviteter som regelbundet äger rum i våra simhallar. Det finns begränsningar i hur mycket våra anläggningar klarar av, dels på grund av resurser i form av personal och tider, dels också den tekniska begränsningen i form av exempelvis kapaciteten i reningsverk. Vi behöver hela tiden säkerställa en god vattenkvalitet och att vi kan erbjuda en säker upplevelse hos oss. Vi tittar hela tiden på hur vi ska organisera oss för att på bästa sätt möta de behov som finns i vår kommun. Vi har en tradition av att erbjuda bra och bokstavligt talat livsviktig undervisning. Tack vare fantastiska och engagerade medarbetare så bedriver vi en verksamhet som är uppskattad och efterfrågad och som vi vill fortsätta att utveckla, svarar Kent-Åke Svensson som är sim- och sporthallschef i Vaggeryds kommun. 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Simskolans platser räckte inte till…

Och vad händer med oss som bokade plats innan förra hösten? Har inte hört något angående det mer än att vi behöll vår plats tills allt skulle dra igång igen.

Varför kan inte Vaggeryds kommun börja att fundera på en arenastad eller nåt liknande med sporthallar och simbassänger, om fem år kommer det att behövas här för att tillgodose invånarnas behov

Mycket dåligt hanterat. Är nästa steg att inte alla barn får plats på förskolan? De styrande bör nog ta sig en funderare på om de är mäktiga sina uppgifter. Eftersom privatisering av skollokaler verkar vara en gyllene lösning på ett problem så kanske privatisering av politiken är en lösning?

Att trycket är stort beror inte endast på att det uteblivit simundervisning på grund av pandemin – trycket har varit stort innan pandemin också. Det lär inte heller minska med tanke på alla som flyttar in i kommunen och att vi växer som kommun.
Läge att se över våra sim- och sporthallar i kommunen och bygga ut befintliga eller bygga nya som klarar av att tillgodose framtidens behov.

Jag förstår att man kämpar på bäst det går, men som det mesta annat släpar det efter. Det byggs flådiga villaområden, men både skolan, barnomsorg och annan kommunal verksamhet tappar styrfart. Brist på platser för simundervisning är ett av många exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *