Nyheter

SIS inleder 100-årsfirande på lördag

Nyheter På lördag kan man säga att Skillingaryds IS inleder sitt 100-årsfirande och det sker med en samling kring ishockeyn glansåren 1963–1973.

Ulf Gustavsson kom med sin målvaktshjälm till Skivaryd.

Lennart Olofsson och Ulf Gustavsson är ett par av spelarna från tiden och de har båda bidragit med ishockeyprylar till idrottsarkivet hos Skivaryd. Lennart har lämnat två matchtröjor med nummer 7, de han själv hade på den tiden. Ulf har lämnat sin röda målvaktshjälm.

SIS kommer att ha en rad aktivitet med anledning av de 100 åren. Det kommer givetvis att handla om med tre nuvarande idrotterna bowling, fotboll och ishockey men också mycket annat. Den allra största aktivitet enhålls på Movalla lördagen den 3 september och det blir en familjedag för alla med ett SIS-hjärta. En jubileumskommitté förbereder tillsammans med sektionerna denna dag.

Aktiviteten nu på lördag hålls hos Skivaryd i Gamla Granstrands – nuvarande Skillingaryds Mekaniska. Här håller Skivaryd tillsammans med olika föreningar på att inreda 550 kvadratmeter. Här blir det framför allt lokala museer kring idrott, militärhistoria, post, järnväg och foto-journalistik.

Idrottsdelen kommer på sikt att innehålla inslag från alla idrottsföreningar i kommunen. Särskilt framstående idrottare och idrottsledare kommer också att få givna platser. Givetvis kommer OS-deltagare, landslagsspelare, svenska mästare med flera att uppmärksammas lite extra.

Till samlingen på lördag har spelare och ledare från de tio aktuella åren fått särskild inbjudan men även allmänheten välkomnas. Man börjar en bit fram på förmiddagen för att alla ska få en chans att besöka Skillingaryds vårmarknad på Slätten.

Lennart Olofsson har bidragit med ett par tröjor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *